Следва

Потвърдено! Джони Деп предложил брак на Амбър Хърд

"Изборът на критиците" е "12 години робство"

281 членният състав на журито награди и Леонардо ди Каприо за "Вълкът на Уолстрийт" на Мартин Скорсезе, a Марк Уолбърг завоюва статуетката за най-добър екшън актьор в Lone Survivor...

Movies & TV преди 10 години

Вчера се раздадоха 19-тите поред статуетки на Broadcast Film Critics Association. Голяма част от наградите на американските телевизионни и радио кинокритици отидоха при добре познатите филми и актьори, които вече спечелиха в категориите си на "Златните глобуси" и все по-категорично затвърдиха желанието си за Оскари.

Матю Макконъхи и Джаред Лето, играещи болни от СПИН в базирания по реални събития Dallas Buyers Club, отново спечелиха статуетките за най-добър актьор в главна и най-добър актьор в поддържаща роля, а филмът 12 Years a Slave ("12 години робство") прибра статуетката за най-добър филм.

Междувременно, режисьорът на фантастиката "Гравитация" Алфонсо Куарон спечели награда за най-добър режисьор, а филмът прибра още шест други награди включително за най-добра актриса в екшън филм за Сандра Бълок, операторско майсторство, най-добър монтаж, най-добри визуални ефекти и за най-добра фантастика/хорър продукция.

281 членният състав на журито награди и Леонардо ди Каприо за "Вълкът на Уолстрийт" на Мартин Скорсезе, a Марк Уолбърг завоюва статуетката за най-добър екшън актьор в Lone Survivor.

Кейт Бланшет ("Син жасмин") и дебютантката Лупита Ньонго (12 Years a Slave) спечелиха награди за най-добра актриса в главна и най-добра актриса във второстепенна роля, Ейми Адамс ("Американска схема") за актриса в комедийна роля.

Her на Спайк Джоунс с Хоакин Финикс завоюва отличие за оригинален сценарий. Актьорите Жюли Делпи и Итън Хоук, както и режисьорът на трилогията с тяхно участие Ричард Линклейтър, спечелиха награда за "гениалност" на името на Луи XIII. През миналата година те представиха "Преди полунощ", продължението на "Преди изгрев" и "След залеза".

"Замръзналото кралство" пък беше обявен за най-добър анимационен филм.

Форест Уитакър, който през 2013 г. игра в "Иконом на седем президента", си тръгна от церемонията в Санта Моника с награда за благотворителната си дейност на името на Джоел Сигел.


 

More from View Sofia

More Movies & TV