Следва

Critics' Choice Awards 2014: Най-елегантните присъствия в голямата нощ!

Новите колекции: Valentino, Pre-Fall 2014

Мария Грация Чиури и Пиерпаоло Пичиоли, креативната спойка в италианския лейбъл Valentino, търсят ефекта на...

All fashion преди 10 години

 

Мария Грация Чиури и Пиерпаоло Пичиоли, креативната спойка на италианския лейбъл Valentino, търсят ефекта на пеперудата в междусезонната колекция за бранда, като красивото деликатно насекомо очевидно е лайтмотивът тук, откриван не само в принтовете върху тъмните едноцветни палта, но дори и в кройките, вдъхновени от крилете като метафора на свободната душа, и в омагьосващите бродерии по традиционните Valentino рокли.

И ако целта в тази pre-fall мисия на двамата творци, които си играят умело с фундаментите в женския гардероб, е била да достигнат един стилен ексцентризъм, то тя е абсолютно постигната.

По пътя към целта са се получили изумителни силуети от скроени без ръкави палта, тип наметала, но и съвсем традиционни и много женствени такива, имаме изобилие от красиви рокли от изящни дантели, изпъстрени с бродерии или съвсем изчистени черни мини варианти, като не всичко е в коктейлната стилистика на Valentino. Тази колекция предлага и великолепни ансамбли с плетива и различни вълнени материи, има страхотни еклектични комбинации от пищни поли с пуловери и едноцветни съчетания от две-три или повече части.

Харесва ни това, че от първия до последния кадър не знаем какво точно ни очаква, докато прелистваме галерията от снимки, а богатството от идеи в колекцията омагьосва само от екрана.

 



 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.