Следва

Critics' Choice Awards 2014: Най-елегантните присъствия в голямата нощ!

Новите колекции: Valentino, Pre-Fall 2014

Мария Грация Чиури и Пиерпаоло Пичиоли, креативната спойка в италианския лейбъл Valentino, търсят ефекта на...

All fashion преди 10 години

 

Мария Грация Чиури и Пиерпаоло Пичиоли, креативната спойка на италианския лейбъл Valentino, търсят ефекта на пеперудата в междусезонната колекция за бранда, като красивото деликатно насекомо очевидно е лайтмотивът тук, откриван не само в принтовете върху тъмните едноцветни палта, но дори и в кройките, вдъхновени от крилете като метафора на свободната душа, и в омагьосващите бродерии по традиционните Valentino рокли.

И ако целта в тази pre-fall мисия на двамата творци, които си играят умело с фундаментите в женския гардероб, е била да достигнат един стилен ексцентризъм, то тя е абсолютно постигната.

По пътя към целта са се получили изумителни силуети от скроени без ръкави палта, тип наметала, но и съвсем традиционни и много женствени такива, имаме изобилие от красиви рокли от изящни дантели, изпъстрени с бродерии или съвсем изчистени черни мини варианти, като не всичко е в коктейлната стилистика на Valentino. Тази колекция предлага и великолепни ансамбли с плетива и различни вълнени материи, има страхотни еклектични комбинации от пищни поли с пуловери и едноцветни съчетания от две-три или повече части.

Харесва ни това, че от първия до последния кадър не знаем какво точно ни очаква, докато прелистваме галерията от снимки, а богатството от идеи в колекцията омагьосва само от екрана.

 



 

More All fashion