Следва

Обичаме момичешки принтове. Но не какви да е, а Lanvin

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

През изминалата седмица една от нашите вечни фаворитки Кейт Мос не само успя безаварийно да...

All fashion преди 10 години

Дивачката, която ние обожаваме

През изминалата седмица една от нашите вечни фаворитки Кейт Мос не само успя безаварийно да навърши 40, но и се снима в кампания за Matchless – производители на мотори. Кейт позира с късо кожено яке и ниски боти, небрежно прегръщайки машината с дълги секси крака. И без да сме мъже, вече обмисляме кой дивак да ни спонсорира за този мотор. Споменаването на думата „дивак” хич не е случайно, защото (не) забравихме да ви споделим, че с този модел мотор се е снимал и Марлон Брандо в култовия „Дивакът”. Бонус точки!

Виж повече тук>>>

Бунтарът, когото уважихме



Валтер ван Байрендонк може и да не е нашият любим дизайнер, но пък е велик в защитаването на наболели проблеми. А в модния бранш те са много и почти винаги опират до расизъм. Колкото и да обичаме Карл Лагерфелд, трябва да сме откровени – включването на ритуални аксесоари за глава, свещени за индианците, в една от последните му колекции, грубо погазва сакралните символи от костюма на американските индианци.


Chanel Pre-Fall 2014

Ако не разбирате за какво става дума, нека ви го обясним така: представете си вещ, свръхважна и значима за вас, завещана ви от предците ви, да бъде включена с комерсиална цел в пошлия моден бизнес. И не само това – през 2012 Карли Клос разходи секси леопардови бикини в комплект със същите свещени украси за глава по време на ревюто на Victoria’s Secret.

Вълна на недоволство от потомки на индианците накара лейбъла да премахне изображението на Карли от годишния календар. Може да си представите и елемент от българската народна носия, разходен с прашки, например. Никакво уважение. Затова браво на белгиеца Байрендонк за смелостта да заяви в очите на индустрията, че расизмът не е на мода.

Към пълната колекция Chanel pre-fall 2014>>

Симпатягите, които не познаваме лично



Са стилните гарсони от Париж, които вече могат да се контят с Valentino и в родния град. Просто защото модната къща отвори първия си магазин за мъжка мода на територията на конкурентна модна столица. Търговското пространство на 273 Rue Saint-Honoré е овладяно по божествен начин. Нямаме фискален бон от разходка до там, но пък ще посъветваме младите български дизайнери да гледат и да се учат, че ни е омръзнало от все същите бутици.

Обичаме момичешки принтове



И се надяваме, че Lanvin ще пуснат тези илюстрации поне като пощенски картички. Модната къща за пръв път извади на бял свят прелестни скици. Един ден Егон Шиле е казал: „Няма съвременно изкуство. Има само изкуство, а то е вечно.” Не е точно така, но пък ние обожаваме вкуса на двайсетте на ХХ. век, когато са рисувани тези красоти. Поводът е юбилеят на Lanvin, а ние нямаме намерение да чакаме още десет години за следващата порция модно изкуство.

Виж повече тук>>>

Готин лейбъл, готина кампания



L.K. Bennett е свеж хай-енд британски лейбъл. Не е нещо невиждано, но пък креативният му екип се слави с добър вкус и го демонстрира доста успешно в кампанията за пролет/ лято 2014, заснета в лондонско кафе. В нея участва моделката Сам Ролинсън, благодарение на което научихме за нея и само ще кажем, че това момиче ни харесва. В тази кампания всичко е виждано, но пък настроението е много свежо, непрежно и чисто и просто готино. Наздраве!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.