Следва

“Ако можеха да говорят“ - изложба на Георги Матов

Влюбени в музиката! Празнуваме 14-ти февруари с Joris Voorn и Jay Lumen

По случай двойния празник българската публика ще се наслади на двойно повече масивно техно и хаус звучене...

 

Music преди 10 години

Като своеобразен израз на любовта към музиката, на 14-ти февруари почитателите на електронното звучене, ще имат привилегията да се докоснат до две от големите имена на световната клубна сцена. Холандският продуцент и диджей JORIS VOORN и унгарският артист JAY LUMEN ще изпълнят с присъствието и творчеството си видния столичен клуб Yalta. Те ще подарят на българската публика двойно повече емоции, предизвикани от масивното техно и хаус звучене в сетовете им, които ясно отразят и засвидетелстват отдадеността и силната им връзка с музиката.

От своя страна пък феновете на електорнната звучене могат да подкрепят и покажат любовта си не само към музиката, но и към клуба, като гласуват за нeго в световната класация за най-добър клуб - DJ Mag TOP 100 Clubs.

Докато разберем обаче кое място ще заеме българският представител в надпреварата, обръщаме поглед към празничното събитие на 14-ти февруари, което ще се развива паралелно в двете основни зали на Yalta. Едната ще бъде окупирана от тандема между холандското чудо JORIS VOORN и LIUBO URSINY.

 
Joris Voorn

Израснал в музикално семейство Joris показва афинитет към тази форма на изкуство от ранна детска възраст. Вниманието му е привлечено от електронния жанр в средата на 90-те, когато той започва да се развива като диджей и да екпериментира в тази насока. Успехите не закъсняват - през 2003 г. холандецът записва „Lost memories Pt.1“, издаден от лейбъла Technasiaʼs SINO. Последван от втората му част, която включва знаковия трак ʻIncidentʼ, обиколил всички световни танцови сцени, идва ред и на дебютния му албум, озаглавен „Future History“. Албумът му поправя път към светлините на прожекторите и стои като доказателство, че Voorn държи позицията на един от най-важните техно диджеи за онова време. Авторитетът му на глобално ниво започва да тежи още по-силно на мястото си след създаването на собствения му лейбъл „Green”. По това време вторият му албум „From a deep place“ също вече е факт – вариация между различни стилове и техники, парчетата този път са насочени по-скоро към слушащия, а не към танцуващия човек, с което печели симпатиите на голяма част от електронното общество. Опитът и работата с артисти като Robert Babicz, Nic Fanciulli, Slam, Steve Angello, Sebo K и Jrome Sydenham, водят до реализирането на „The Dark Flower Magnolia Mix“. Сетът се превръща в един от най-предпочитаните за диджеи като Sven Vath, Dubfire, Pete Tong и John Digweed.


Jay Lumen

Другата зала ще е под владението на Jay Lumen. Амбицията на Lumen да прави музика, се заражда още в детските му години. Докато учи в Консерваторията, той свири на виолина и изучава класическа музика, което поставя здрaва и стабилна основа за бъдещото му професионално развитие. Любопитството, новаторския дух в комбинация с умението да борави с новите технологии, постепенно го превръщат в един от най-бързо развиващите се продуценти и диджеи от неговото поколение. Като продуцент Jay има отличени 8 първи, 20 топ 10 и няколко топ 20 парчета в класации досега. Негови тракове са лансирани от международни лейбъли като Drumcode на Adam Beyer, Saved на Nic Fanciulli, Ministry Of Sound и др. Три последователни години (2010-2012) унгарецът е отличен като единствения диджей и продуцент с 6 трака в класацията на Beatport. Сетовете си той изгражда предимно от хаус, тек-хаус и техно елементи, които често миксира с динамични, грууви и особено приятни вокали, за да докосне лесно и най-чувствителния музикален вкус.
Очакванията за предстоящото гостуване на Joris Voorn и Jay Lumen са многообещаващи, а билети за събитието на цена от 25 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg и белия бар в Yalta клуб.

 

More from View Sofia

More Music