Следва

THE 8th ART

На Ти ли си с модата? Провери!

Мислиш си, че знаеш много за модната индустрия. Но това да знаеш, коя е най-модерната чанта в Париж, и, че Marc...

All fashion преди 16 години

Мислиш си, че знаеш много за модната индустрия. Но това да знаеш, коя е най-модерната чанта в Париж, и, че Marc Jacobs е главен дизайнер на Louis Vuitton не е достатъчно.

Този тест ще ти покаже до колко си наясно с модния бизнес и това, кой какъв е в съвременния моден бизнес.




1. Истинското име на Коко Шанел е:
A) Мария-Ева Шанел
B) Генувева Шанел
C) Габриел Шанел
D) Маргарита Шевалие Шанел




2. Карл Лагерфелд е роден:
A) в Хамбург през 1938
B) в Стокхолм през 1945
C) в Берлин през 1932
D) в Рим през 1939




3. Том Форд е определен за един от най-добрите млади дизайнери, след като спомага за развитието на коя модна къща ?
A) Chanel
B) Chloe
C) Gucci
D) Prada




4. Романът „Дяволът носи Прада" е базиран върху впечатленията на авторката след работата й за кое списание?
A) Cosmopolitan
B) Vogue
C) Glamour
D) Marie-Claire




5. Коя модна къща е публично критикувана през Януари 2007 година от Britain's Advertising Standard's Authority, заради провокативна реклама, която ''пропагандира насилие над жените''?
A) Yves Saint Laurent
B) Stella McCartney
C) Dolce&Gabbana
D) Ralph Loran




6. През Май 2007, топмоделът Кейт Мос направи специална колекция за:
A) Topshop
B) H&M
C) Abercrombie & Fitch
D) Nieman Marcus




7. Кой дизайнер е определян като „Краля на минимализма"?
A) Ralph Lauren
B) Calvin Klein
C) Roberto Cavalli
D) Versace




8. През 1963 година във филма Charade Одри Хепбърн прави невероятна реклама на дизайнер, след като по-време на целия филм героинята й не се разделя с чантата му. Кой е той?
A) Balenciaga
B) Christian Dior
C) Valentino
D) Louis Vuitton




9. През 1988 Наоми Кембъл е първият чернокож модел, който снима за корицата на списание:?
A) French Vogue
B) British Vogue
C) Elle UK
D) Harper's Bazaar




10. Кой дизайнер си отглежда 6 френски булдога с имената Моуд, Марго, Монти, Моли, Милтън и Маги?
A) Jean Paul Gaultier
B) Giorgio Armani
C) Zac Posen
D) Valentino

 

Отговори:
1. C
2. A
3. C
4. B
5. C
6. A
7. B
8. D
9. A
10. D

 

 
И резултатът...

От 2 до 5 верни отговора:
По-добре се откажи рано. Нямаш ни най-малка представа кой е John Galliano, нито пък какво е Birkin. А най-лошото е, че когато те попитат какво е Margaretha, ти си мислиш на ум: "Този коктейл май го пих някъде". Сигурно се шегуваш!!

От 5 до 8 верни отговора:
Много добре! Определено имаш доста знания и с още малко четене на View Sofia можеш да се пробваш в модно списание. Ако това е твоята цел, поне може да си горда и да не се притесняваш, че знаеш какво е Vogue и коя е Кейт Мос.

От 8 до 10 верни отговора:
Сигурен ли си, че не си ни колега. Или може би си моден експерт. Ти определено се справяш добре с материята, ако, разбира се, не си се консултирала с Google, докато попълваш теста!

More from View Sofia

More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 16 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 1 ден

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...