Следва

Кампаниите: Sisley, пролет-лято 2014

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

„Просто не!” Е нашата реакция на новата колекция на Juicy Couture, в чиято кампания участват...

All fashion преди 10 години

Не газете тревата, пардон, козята кожа с косъм

Май никой не е казал това на невинните момченца, разхождащи небрежно новата колекция на Fendi миналата седмица. Докато критиците качваха снимки в Instagram и туитваха, че се надяват кожата да е изкуствена, се оказа, че не, не е изкуствена.

Нашият вкус не възприема подобно и при това буквално жертвоприношение в името на модата.

Природозащитническите организации по цял свят се изправиха на нокти, но пък Fendi имат полезния навик да не им обръщат внимание. Браво бе, Fendi. Какво следва? Подиум от човешки кожи?



Нещо ни се губи



И това е нормалното телосложение на моделката Марте Мей, заснета в новата кампания на Carven. Супер кампания с ретро и източни препратки, но ние не харесваме лансирането на анорексично изглеждащи момичета.

Заснета от Вивиан Сасен, кампанията ни наведе на въпросите това изобщо реално ли е? За съжаление, да. Със сигурност Мей може да е напълно здрава, но когато качиш подобно разголено тяло на свръхголям билборд, ефектът ще продължава да бъде анорексизиращи и булимизиращи момичета.

За нас тази кампания е социално безотговорна.

„Просто не!”



Е нашата реакция на новата колекция на Juicy Couture, в чиято кампания участват звездни девойки като Роузи Хънтингтън-Уайтли и Емили ДиДонато. Защо? Защото ако искахме такъв дизайн, щяхме да отидем до един небезизвестен базар в покрайнините на родна София.

Сериозно, осъзнаваме, че това е спортна колекция и трябва да е удобна, но нека бъде комфортна и за окото. И тук не говорим за неоновия тренд, който тайно харесваме, а за липсата на иновативност в силуетите. Бели блузи по тялото, каскети и безхарактерни спортни панталони? И те си мислят, че супермоделите ще отвлекат вниманието ни от пасивността на криейтив екипа им?

Ослепително неприятен стайлинг



Демонстрира Марго Роби по време на церемонията за раздаването на златните глобуси миналата седмица.

Актрисата от филма The Wolf of Wall Street беше сред най-търсените лица по време на събитието, а ние се чудим защо. Колкото и красива и съвършена е тя, толкова и недобре обмислена е нейната рокля, дизайн на Gucci.

Можем да се съгласим с цвета, но: цепка до бедрото, деколте до талията и огромни инкрустирани камъни?

Композиционно тази дреха никак не ни се нрави. Добър вкус е да знаеш кога да спреш, това е нашето послание към модната къща. Добър вкус може да бъде и да не си избираш подобна рокля за церемониална вечер пред целия свят.

Внимание, преяждането се задава



Помислихме си ние при вида на роклята на Дженифър Лоурънс за същото събитие. Видът й на огромна сметанова торта обостри желанията на стомаха ни просто да изядем този аутфит. Но това добре ли е за имиджа на рокля за такова събитие?

Странно защо никой не пита кой е дизайнерът на полу-булчинската, полу-хранителновкусовата одежда. Има ли надежда? За Лоурънс – да, защото я обожаваме заради гениалните й актьорски умения. За стилиста й – не съвсем.


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.