Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

SPA от Турция, Бразилия, Тайланд - направи си сам

Всяка страна има свои собствени уникални рецепти за лице, тяло и коса и всяка култура има свои собствени специални SPA-процедури..

Life преди 10 години

Всяка страна има свои собствени уникални рецепти за лице, тяло и коса и всяка култура има свои собствени специални SPA-процедури. Не е задължително обаче да отидеш в скъпи SPA-курорти или SPA-салони - можеш да им се насладиш и в домашни условия.

Какви са тайните на вечната младост на екзотичните красавици и най-важното: как да се възползваш от съветите им у дома?

Изчистване на организма по тибетски

С цел винаги да изглеждаш добре, за начало трябва да се отървеш от ненужните шлаки. "Замърсеният" организъм, рано или късно дава отражение, дори да следваш всички съвременни тенденции в грижата за себе си. Тайната на вечната младост на тибетските мъдреци ще ти помогне да се изчистиш "отвътре", а резултатът ще бъде задължително забелязан "отвън".

Така че, за да подобриш кръвообращението и обмяната на веществата, да изчистиш организма от излишните мастни отлагания, да възстановиш зрението и паметта, и просто да се почувстваш по-млад, трябва: да смелиш в блендера по 100 г жълт кантарион, брезови пъпки, безсмъртниче и лайка. Вечер вземи една супена лъжица от тази смес и я залей с вряща вода (0.5 л), остави да престои 20 минути и прецеди през марля. Изсипи настойката в чаша (200 г), добави чаена лъжичка мед, изпий я и легни да спиш.

На сутринта затопли останалата течност, добави чаена лъжичка мед и я изпий половин час преди закуска. Този курс продължава докато свърши сместа. Може да се повтори след 5 години.

Скраб с морска сол

Органичната морска сол се използва в много тайландски СПА – салони в качеството си на незаменимо козметично средство. Но не е задължително непременно да летиш до екзотичния Тайланд за истинска целебна скраб с местно производство. Морска сол се продава навсякъде, а рецептата за тайландска скраб за тяло е много проста и достъпна за всеки, така че: вземи ½ чаша морска сол, добави 10 капки етерично масло иланг-иланг или жасмин и 1 чаена лъжичка бадемово масло или зехтин. Всичко внимателно разбъркай и нанеси на влажна кожа, започвайки от краката нагоре. Не нанасяй скраб на шията и гърдите, тъй като солта може да предизвика алергични реакции под формата на дразнене в тази област на тялото. Не забравяй да наблегнеш на по-грубите участъци от тялото - лакти, колене, стъпала. Този пилинг може да използваш веднъж седмично.

Хидратиране по бразилски

Бразилските жени почистват и хидратират кожата си с помощта на плодове и растения, които растат в джунглата на Амазонка. Тъй като екзотичните плодове вече не са дефицит, може да ги закупиш в най-близкия супермаркет и да приготвиш от тях органична хидратираща маска за лице. За да направиш това ще ти бъдат необходими: 1 банан, 5 ягоди, 2 супени лъжици мед, ½ авокадо, 2 чаши пълномаслено кисело мляко. Смеси всички съставки в блендер и нанеси сместа на цялото тяло за 15 минути, след което измий маската под душа. Тази "сочна" маска е богата на витамини и антиоксиданти, които подобряват цвета и хидратират кожата.

Лифтинг по турски

Загадъчните туркинии почистват лицето си с помощта на проста маска на основа на куркума – растение от семейството на джинджифила, в състава на което влизат етерични масла. Коренът куркума има почистваш и антибактериален ефект. Маската от куркума може да се приготви в къщи. За това е нужно: да се смесиш мед и куркума в равни пропорции (1:1) и да нанесеш сместа на влажна кожа само за 10 минути, след което да я измиеш. Тази спа-процедура може да правиш 2 пъти седмично в продължение на 1-2 месеца. След тази маска, естествения лифтинг ефект ти е гарантиран.

Грижа за косата по индийски

Ако искаш да дадеш на косата си здравина и блясък - следвай препоръките на индийските жени, които всяка седмица си правят масаж на главата. За него са ти необходими само: 5 капки бадемово или кокосово масло. Загрей ги в ръцете си и започни да масажираш скалпа с кръгови движения, като започнеш от челото и постепенно преминаваш към врата. Масажът продължава около 10 минути и се прави веднъж седмично.

More from View Sofia

More Life