Следва

Дневниците на редакцията - American Apparel срещу обезкосмяването, иновация от Givenchy, нова естетика от Кардашян...

Седмица на висшата мода в Париж: Christian Dior, пролет 2014

Под господството на Раф Симънс котюр колекциите на френската модна къща ще постигат всеки сезон целта си - да...

All fashion преди 10 години

Под господството на Раф Симънс котюр колекциите на френската модна къща ще постигат всеки сезон целта си - да филтрират традиционния Dior през модерния Симънс, за да достигнат до необходимото съвършенство.

Това, което Симънс успява да направи и в този път, е да се съсредоточи върху творческия процес при създаването на една дреха, без да изневерява на стила си, без да мисли за ефекта върху публиката.

Полученото се вижда с просто око - леки и деликатни модели в една чиста цветова гама от черно, бяло, тъмносиньо и мек пастел, с изключително внимание към детайла, постигнат с изящен ръчен труд.

С появата на маратонката, елегантно прикрита с бродерии, после съвсем истинска в ревюто на Chanel, става ясно, че висшата мода търси все по-близки отношение с хората навън, с реалността, като внася в своята крепост един младежки тренд, създаден на улицата.

Но Симънс не прекалява. Маратонката само се прокрадва като авангарден момент в шоуто. Роклите с красивите силуети и пришитите върху тях воали, надиплени парчета или обемни прозрачни поли, костюмите, съвсем опростени в кройките, прекрасните летни палта без ръкави, толкова нежните бижута, представляващи просто панделки, завързани красиво на пръстите или шията, са това, което приковава вниманието към тази колекция. И разбира се, удивителните текстури, в които се крие голяма част от великолепието на дрехите.
 

More All fashion