Следва

COMMA Group представят своя нов проект - The Shure-Mure

Ново заглавие от издателство Сиела - "Лидерът Стамболов"

От днес на пазара е новото заглавие от поредицата История инкогнита на издателство Сиела Лидерът Стамболов с автор Димитър Иванов..

Books преди 10 години

От днес на пазара е новото заглавие от поредицата История инкогнита на издателство Сиела - Лидерът Стамболов с автор Димитър Иванов.

Книгата излиза в навечерието на 160 годишнината от рождението на Стефан Стамболов.

Настоящата книга е част от цялостно изследване, в което се конкретизира и персонифицира приемствеността в българските земи на една ценностна система – аретЂ (добродетел). Наред с това тя прави опит да представи живота и делата на един от най-българските лидери – Стефан Стамболов.

Стефан Стамболов е ярка фигура в националноосвободителното движение през Възраждането и в новата политическа история на България, на прехода от една епоха в друга и във времето на утвърждаването на капитализма в страната.

Стефан Стамболов по безспорен начин демонстрира лидерски качества в революционната и държавническата си дейност. Подобно на Раковски, Левски и Ботев, той „влиза в историята, като я създава”, но, оставайки жив и отивайки по-напред във времето, дава нов живот на българската творческа енергия, която се възпламенява през неговото управление и избухва през ХХ в.

Историята се твори от хора, но малцина от държавниците ни са оставили след себе си толкова трайни следи. От Освобождението до днес България е управлявана от десетки правителства и стотици министри.
Сред тях един е Стамболов.

More from View Sofia

More Books