Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Giambattista Valli, пролет 2014

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel, пролет 2014

В новата си кутюрна колекция творческият директор на Chanel сякаш е твърдо решен да...

All fashion преди 10 години

Пастел, букле, блясък, ниски обувки, прибрани коси, лъскав грим...
Момичешката свобода вплела пръсти в спорта - това е трендът на сезона, който Карл Лагерфелд не е решен да отхвърли дори когато става дума колекция висша мода или haute couture.

В новата си кутюрна колекция творческият директор на Chanel сякаш е твърдо решен да доведе тенденците от текущия хладен и предстоящия пролетен сезон до самия им край. Щом в модата цари спортния шик, нека бъде довършен с наколенки и налакътници, с чанти на колана и лъскави костюми за йога-занимания.

За маратонките изобщо няма нужда да говорим - те са жесток тренд от висшата мода и нещо като задължителен елемент на модерния гардероб на пролетта.

Достатъчно е само да се сетим, че и Диор, ден преди Шанел, отново в Париж, сложиха ударението си на спортните обувки. Но ако при Симънс те са ловко замаскирани, така, че в оцветените в преливащи във всички цветове на дъгата и бляскащи обувки да бе сложно да се различи маратонката, то при Карл нещата са съвършено директни.

Лагерфелд прави от мохер не само обемни пуловери, но и цели костюми - с поли, и с панталони. Останалото са пастелни цветове, невинна прозрачност и непоносимата лекота на материалите, активно пропагандирана от дизайнерите и тази есен, и абсолютно поставена на пиедестал в кутюрната работа на Карл Лагерфелд. В техен противовес виждаме само няколко "черни" ансамбъла с пера, които, освен че са задължително Шанел, са отново един то главните трендове на тази есен.

More All fashion