Следва

Секси Кайли: появи се обложката на новия й сингъл

Nicolas Jaar пристига за концерт в София

null

Music преди 10 години

На 27 февруари, специално за първото ReelFeel събитие за тази година пристига един от най-значимите музиканти в световен мащаб – Nicolas Jaar. Едва 24 годишен, младият изпълнител може да се похвали с изключителна продукция, която го отличава от почти всички съвременни артисти и кара музикалните медии да следят отблизо развитието на кариерата му. Роденият в Ню-Йорк и израснал в Чили изпълнител се доближава музикално до други съвременници на електронната сцена като James Blake и Mount Kimbie, а творческият му потенциал се развива допълнително и в страничният му проект Darkside. Първата визита на младия музикален гений у нас е по покана на ReelFeel и с приятелската подкрепа на ирландското уиски с меломански вкус Bushmills.



Музиката, която излиза от съзнанието на Nicolas Jaar, носи едновременно меланхолично и емоционално усещане. Заслушвайки се дълбоко в нея ще чуем елементи от джаз,хип-хоп, амбиент, дийп хаус, щипка дъбстеп и дори техно, всичко това е обградено с невероятна атмосфера и нежност, допълнена с всевъзможни ефекти, както и вокалите на самият Nicolas Jaar. Израсналият в Чили изпълнител се запознава с Ricardo Villalobos, основен двигател в минимал техно средите и наши дни, чиято музика действа инспириращо за развитието на музикалната кариера на Nicolas Jaar, която стартира още, когато той е на 17 години. Тогава се присъединява към лейбъла на Wolf+Lamb, които си спомняме от първото издание на ReelFeel Open Air. Младият Nico загатва за огромният си потенциал още с първата си плоча, която даже получава ремикс от Seth Troxler.



Малко са артистите на съвременната сцена, които още на крехката възраст от 24 години могат да се похвалят с музика, която наистина гo отличава от всичко и всички останили. Не случайно дебютният албум на Nicolas Jaar – Space Is Only Noise, получава сериозна подкрепа от музикалната критика по света. Плочата влиза в графата на най-добрите изпълнения за годината на авторитетните Pitchfork ,The Guardian, Resident Advisor и DJ Mag. Друго постижение, с което може да отличим Nicolas Jaar е неговият Essential Mix за BBC Radio 1, който през 2012 година печели приза за най-добър микс, изпреварвайки имена като Dubfire, Steve Aoki, Hot Chip и други. С новия си албум Nicolas Jaar, свири на фестивали като Pitchfork Music Festival, Mutek , Decibel Festival , Worldwide Festival ,Reworks и то още когато е на 22 години.

 

Nicolas Jaar ще свири на живо в София на 27 февруави. От българска страна ще чуем Sirius & Methodikal, а билети за първото събитието на ReelFeel за 2014 може да намерите в билетната мрежа на Eventim - магазини Германос, Пикадили, Teхномаркет и безиностанции OMV

 

 

More from View Sofia

More Music