Следва

Новите колекции: Marni, pre-fall 2014

Седмица на висшата мода в Париж: Giorgio Armani Prive, пролет 2014

Толкова си елегантен, Джорджо! Сигурно така бихме възкликнали веднага след ревюто, ако...

All fashion преди 10 години

Толкова си елегантен, Джорджо! Сигурно така бихме възкликнали веднага след ревюто, ако трябваше да се обърнем лично към този голям мъж на съвременната мода

Толкова елегантен Армани, казваме сега, имайки удоволствието да придружим с текст тези божествени кадри от ревюто на модната къща вчера в Париж.

Джорджо Армани представи на Седмицата на висшата мода новата си колекция Giorgio Armani Privé, и предизвика искрено удивление - как се работи толкова елегантна мода по толкова дефинитивно отличим и характерен начин.

Колекцията си има име - "Nomade" - което е точно нейното. Свободният дух е в осанките на тези жени, които, облечени в Армани, имат правото да пътешестват накъдето си поискат - навътре и навън, на топло и студено, на сигурно и на рисковано... "Това е жената, която пътешества неспирно, зареждайки се с идеи от красивите неща, които вижда по пътя си, и които трогват душата й," - каза дизайнерът току преди началото на ревюто.

Затова и колекцията, по думите му, е смесена: в нея влизат и мотиви, привнесени от пътешествията из Индия, Африка и Европа, и стилът на знаменити странни птици на модата като Лулу де ла Фалез, и елементи от мъжкото облекло, които винаги имаме удоволствието да разпознаваме в дамските колекции на Армани, и другите задължителни елементи от шоуто Armani Privé.

Нежни метални отблясъци, пижамният блясък на саката и финото електричество на прозирните газови поли - прозрачност и объркване на мъжко и женско са главните визуални акценти на колекцията. Вързаните като тюрбани блестящи шалове и едрите бижута  допълват усещането за свръхженственост и божествена елегантност с широките панталони с мъжка кройка и вталени жакети.

Толкова си елегантен, Джорджо, като никой друг!

More All fashion