Следва

Първата колекция обувки на Сара Джесика Паркър. Отблизо!

Седмица на висшата мода в Париж: Valentino, пролет 2014

Посветена на операта и музиката, новата колекция haute couture на марката, дело нa...

All fashion преди 10 години

Посветена на операта и музиката, новата колекция haute couture на марката, дело на двамата двигатели на лейбъла в момента - Мария Грация Киури и Пиер Паоло Пичоли омагьоса публиката на Седмицата на висшата мода в Париж. Като разгледате подробно ансамблите, ще усетите защо.

Още първото излизане в поредицата задава темата - на подиума се явява момиче в рокля, обшита с ноти - свирейки по дългата пола ще чуеш "Травиата" от Джузепе Верди. Мястото си в така замисления изящен ред намират и "Бохеми" на Пучини, "Кармен" на Жорж Бизе и "Лоенгрин" на Вагнер. Именно на рицаря Лоенгрин, плуващ в ладия, водена от лебеди, дизайнерите на Valentino посвещават двете си първи "лебедови" рокли - в бордо и пудра.

На фона на избраната тема в известен смисъл неочаквана се оказва появата на рокли, инспирирани от джунглата - с изображения на лъвове, гепарди, слонове, змии и даже горили с бебета, в които ние се влюбихме завинаги. А от последната рокля, тази от финала на ревюта, имаш чувството, че тигърът ще изскочи от дрехата и ще се хвърли към възторжените мълчащи хора на първия ред.

Тази част от ревюто Киури и Пичоли посвещават на Хенри Пърсел, Джузепе Верди и Амилкаре Понкиели.

С идеята, че изкуството може да се носи, а предметите на изкуството да висят не само на стената, но и в гардероба, сме свикнали, но такова взаимодействие на мода с музика май виждаме за първи път. Отделен остава фактът, че кутюрните облекла на Валентино ни напомнят болярската мода по българските земи от 12-14 век и носят неповторимо усещане на принадлежност към нещо голямо, поне за нас.

Просто тотален разкош!
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.