Следва

Първата колекция обувки на Сара Джесика Паркър. Отблизо!

Седмица на висшата мода в Париж: Valentino, пролет 2014

Посветена на операта и музиката, новата колекция haute couture на марката, дело нa...

All fashion преди 10 години

Посветена на операта и музиката, новата колекция haute couture на марката, дело на двамата двигатели на лейбъла в момента - Мария Грация Киури и Пиер Паоло Пичоли омагьоса публиката на Седмицата на висшата мода в Париж. Като разгледате подробно ансамблите, ще усетите защо.

Още първото излизане в поредицата задава темата - на подиума се явява момиче в рокля, обшита с ноти - свирейки по дългата пола ще чуеш "Травиата" от Джузепе Верди. Мястото си в така замисления изящен ред намират и "Бохеми" на Пучини, "Кармен" на Жорж Бизе и "Лоенгрин" на Вагнер. Именно на рицаря Лоенгрин, плуващ в ладия, водена от лебеди, дизайнерите на Valentino посвещават двете си първи "лебедови" рокли - в бордо и пудра.

На фона на избраната тема в известен смисъл неочаквана се оказва появата на рокли, инспирирани от джунглата - с изображения на лъвове, гепарди, слонове, змии и даже горили с бебета, в които ние се влюбихме завинаги. А от последната рокля, тази от финала на ревюта, имаш чувството, че тигърът ще изскочи от дрехата и ще се хвърли към възторжените мълчащи хора на първия ред.

Тази част от ревюто Киури и Пичоли посвещават на Хенри Пърсел, Джузепе Верди и Амилкаре Понкиели.

С идеята, че изкуството може да се носи, а предметите на изкуството да висят не само на стената, но и в гардероба, сме свикнали, но такова взаимодействие на мода с музика май виждаме за първи път. Отделен остава фактът, че кутюрните облекла на Валентино ни напомнят болярската мода по българските земи от 12-14 век и носят неповторимо усещане на принадлежност към нещо голямо, поне за нас.

Просто тотален разкош!
 

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 4 часа

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 3 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.