Четиво в четвъртък: Откъс от стихосбирката "Никол слиза по стълбите" на Димитър Ганев

Авторът прави своя поетически дебют, който заслужава внимание не само заради възторжената реакция от колеги и критика, а най-вече, заради стойността на самите стихове – стихове, които вълнуват...

"Никол слиза по стълбите" е първата стихосбира на младия поет Димитър Ганев. Авторът прави своя поетически дебют, който заслужава внимание не само заради възторжената реакция от колеги и критика, а най-вече, заради стойността на самите стихове – стихове, които вълнуват.

Премиерата на изданието от „Жанет 45” ще се състои в салона на кино "Влайкова" на 24 януари (петък) от 18.30 ч."Никол слиза по стълбите" ще бъде представена от писателя Георги Господинов. "След целия опит , който имаме с писането и любовта, тази стихосбирка с изящна лекота ни повежда отново из лабиринта на любовното тяло и неговите градове, стаи и стълбища. Много силен поетически дебют", е оценката на Господинов.

Димитър Ганев е роден през 1992 г. в София. Учи философия във Виенския университет. Печелил е първи награди в множество литературни конкурси, организирани от "Списание Едно", книжарници "Хеликон", БНР, фондация "Братя Мормареви", сп."Пламък" и др. През 2009 г. става най-младият лауреат на конкурса "Рашко Сугарев" Печели втора награда на Националния поетически конкурс "Веселин Ханчев", 2013 г. Текстовете му са излизали в "Литературен вестник" и други водещи издания у нас, публикува и на английски. "Никол слиза по стълбите" е дебютната му стихосбирка.

Коментари: 1

B
budimir metalnikov (2014/02/01 / 19:30)
детинско.след 2рата строфа не може да се чете

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.