Следва

Новите колекции: Acne, Pre-Fall 2014

Питър Пилото и Кристофър Де Вос, двамата зад Peter Pilotto, получиха 200 000 паунда от Британския моден съвет

Peter Pilotto e името на лейбъла, който тази година печели...

All fashion преди 10 години

Peter Pilotto e името на лейбъла, който тази година печели конкурса BFC / Vogue Designer Fashion Fund, обявиха преди часове от Британския моден съвет. Наградата, която се дава за шеста поредна година, е създадена, за да подпомага репутацията и бизнеса на изгряващи модни дизайнери в Лондон в продължение на 12 месеца.

Осен менторска помощ, сумата, която двамата създатели на Peter Pilotto, Питър Пилото и Кристофър Де Вос, ще получат като фонд, е в размер на 200 000 паунда.

Ето какво споделя и Александра Шулман, главен редактор на британския Vogue и член на екипа на Британския моден съвет:

„Питър и Кристофър наистина заслужават да бъде тазгодишните победители. Те останаха верни на своите модни виждания, но също така съумяха да разширят бизнеса си и да го издигнат на ново, по-високо ниво, което ги отвежда на интернационалната сцена. За нас е удоволствие да им помогнем както можем”.



Emilia Wickstead, House of Holland, Mary Katrantzou, Osman, Peter Pilotto и Zoe Jordan бяха основни претенденти за приза през 2014г., поканени, заедно с Пилото и Де Вос да представят своите колекции и бизнес планове за следващите 5 години пред специална комисия, включваща представители от бизнеса, които подкрепят финансирането, и експерти от модната индустрия.

Британският съвет изказва благодарности към онези, които подкрепят програмата за финансиране: Burberry, Clothing at Tesco, Debenhams, Harrods, Paul Smith, TOPSHOP и VOGUE.



More from View Sofia

More All fashion