Следва

Галерия Лубутен - обувките на дизайнера с фон най-великите картини на миналия век

Новите колекции: Acne, Pre-Fall 2014

Разбира се, истинският ефект на колекцията идва от безкрайната творческа сила на Йохансон да търси и създава нови...

All fashion преди 10 години

За да обясни ефектната си междусезонна колекция, креативният директор на скандинавската марка Acne Йонас Йохансон казва, че е резултат от един опит да предаде усещането за студените плажове на Севера.

И точно затова ще забележите цветове като маслено зелено, шоколадово кафяво, снежно бяло, сиво и пясъчно бежово, а твърде тесните неопреновите дълги ботуши ще ви се набият на очи като акцент.

Разбира се, истинският ефект на колекцията идва от безкрайната творческа сила на Йохансон да търси и създава нови конструкции и силуети, да миксира материи, буквално да си играе с дрехата, като в същото време я лишава от строга концептуалност и я прави така лесна за възприемане и носене. Винаги обаче в Acne, без значение колко далеч може да стигне въображението на дизайнера на марката, има някаква изтънченост в дизайна. Така се получават прекрасни съчетания от текстури и форми, например твърде впитите легингс, или ботуши, влизат във великолепни комбинации с тесни или широки дълги или средно дълги поли, един път от вълна, друг път - плетени, които се появяват в ансамбли с парки, байкър якета, рокли, палта. В стила на Acne се появяват и странно хубави твърде широки панталони, които също така красиво стоят под обемни горни части. А вместо принт пък Йохансон използва артистични ръчно изрязани апликации на модернистични цветя.

Една колекция, която прилича на съшита от парчета, уж случайни и на пръв поглед тотално несъвместими, но толкова на мястото си, че повече не може и да бъде.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.