Следва

Галерия Лубутен - обувките на дизайнера с фон най-великите картини на миналия век

Новите колекции: Acne, Pre-Fall 2014

Разбира се, истинският ефект на колекцията идва от безкрайната творческа сила на Йохансон да търси и създава нови...

All fashion преди 10 години

За да обясни ефектната си междусезонна колекция, креативният директор на скандинавската марка Acne Йонас Йохансон казва, че е резултат от един опит да предаде усещането за студените плажове на Севера.

И точно затова ще забележите цветове като маслено зелено, шоколадово кафяво, снежно бяло, сиво и пясъчно бежово, а твърде тесните неопреновите дълги ботуши ще ви се набият на очи като акцент.

Разбира се, истинският ефект на колекцията идва от безкрайната творческа сила на Йохансон да търси и създава нови конструкции и силуети, да миксира материи, буквално да си играе с дрехата, като в същото време я лишава от строга концептуалност и я прави така лесна за възприемане и носене. Винаги обаче в Acne, без значение колко далеч може да стигне въображението на дизайнера на марката, има някаква изтънченост в дизайна. Така се получават прекрасни съчетания от текстури и форми, например твърде впитите легингс, или ботуши, влизат във великолепни комбинации с тесни или широки дълги или средно дълги поли, един път от вълна, друг път - плетени, които се появяват в ансамбли с парки, байкър якета, рокли, палта. В стила на Acne се появяват и странно хубави твърде широки панталони, които също така красиво стоят под обемни горни части. А вместо принт пък Йохансон използва артистични ръчно изрязани апликации на модернистични цветя.

Една колекция, която прилича на съшита от парчета, уж случайни и на пръв поглед тотално несъвместими, но толкова на мястото си, че повече не може и да бъде.
 

More All fashion