Следва

Гурме - миди с пресен лук

На чаша Veuve Clicquot

Тримата братя Вьов Клико, Моет & Шандон и Дом Периньон са най-продаваните и луксозни марки шампанско на Моет Хенеси...

Food преди 15 години

Тримата братя Veuve ClicquotMoët & Chandon и Dom Perignon са най-продаваните и луксозни марки шампанско на Моет Хенеси.

Christian Dior, Kenzo, Givenchy, Donna Karan, PucciMoet Hennessy и много други марки от света на лукса са част от групата Louis Vuitton Moet Hennessy.

В случая нас ни заинтригува силно  Veuve Clicquot заради прекрасната възможност да се насладим на чаша лукс във вълшебната градина на Мотто. Оказа се, че това е единственото място, където можеш да си поръчаш чаша шампанско, в случай, че няма с кого да споделиш бутилката. А тайната за успеха на Veuve Clicquot е в позиционирането му само в топ заведения и консумацията му от ценители.

Вдовицата Клико е 27-годишната собственичка на една от най-старите изби за шампанско, основана през 1772 година. Марката и до днес е съхранила новаторския дух на своята основателка и непрекъснато ескпериментира по отношение на шампанското, както и на своите визии и опаковки. Работи се с най-добрите дизайнери в света.

Чашата шампанското, което ти предлагаме да опиташ в Мотто, е Veuve Clicquot Yellow Label или „жълт етикет”. Този жълт етикет е бил създаден още от Мадам Клико, която е имала желанието нейните бутилки да се отличават от останалите бутилки шампанско, защото „само едно качество, най-доброто” е под името Veuve Clicquot.

Златно жълт, с малки балончета, напомня на бели плодове и стафиди, след това на ванилия и по-късно на козуначени кифли – това е свежестта и силата на жълтия етикет.

За да опиташ и ти, иди в Мотто. Градината и чашата шампанско са съвършеният завършек на идилията "спокойствие, лукс и добри приятели".

Motto e на Аксаков 19 и на тел: 987 27 23

More from View Sofia

More Food