Следва

Пролетно прекрасно с новата колекция грим от Tom Ford

Beauty Report: Сини клепачи

След като го забелязахме като тънка долна линия при Marc Jacobs и по цялото око при Giorgio Armani, както и в...

Beauty News преди 10 години

Излгежда, че нюансите на синьото върху очите се превръщат в силен бюти тренд тази пролет, показва използването на цвета в дефилетата за 2014-та.

След като го забелязахме като тънка долна линия при Marc Jacobs и по цялото око при Giorgio Armani, както и в haute-couture дефилето на Jean-Paul Gaultier впрочем, установихме, че тенденцията е страшно секси, заради една особеност на синьото да придава страхотна дълбочина на погледа, може би защото лесно се асоциира с океана.

Зависи как предпочитат да ги нанасят майсторите на четката, сините сенки не са единствено плътно сложени по клепачите, както например в шоуто на Marc by Marc Jacobs. При Giorgio Armani дебелият пласт сенки е в меки аква тонове, прилежно размазани около линията на миглите.

За да го постигнем сами като при Армани е нужно да нанесем сенки в нежно син цвят върху очите, след което да се съсредоточим в създаването на по-наситен пласт около долните мигли.

Минималистичната версия на Marc Jacobs пък е най-лесно приложима, трябва само с молив да прокараме тънка права черта, която леко да удебелим в началото и края.

Изцяло оцветен горен клепач чак до веждата, но в деликатни пастелни тонове използват Miu Miu и Badgley Mischka, като техният baby вариант е прекрасен на руси жени с бяла кожа.

Важно е да знаем, че синьото на очите е акцент и обикновено се използва в комбинация с чисто лице и устни без цвят или с лек розов оттенък и да оставим очите да говорят. 


Badgley Mischka


Giorgio Armani


Marc Jacobs


Marc by Marc Jacobs


Miu Miu
 

More Beauty News