Следва

Шоколадов мус с плътен вкус

Три дни стигат! Уникален детоск за стройно тяло и силен дух в 72 часа

Само три дни - и отново ще се радваш на добро здраве, стройна фигура, страхотен тен на лицето и бодро настроение.

Health преди 10 години

Само три дни - и отново ще се радваш на добро здраве, стройна фигура, страхотен тен на лицето и бодро настроение.

Опитай програмата за 3-дневен детокс. Преди да започнеш се запознай с препоръките за всеки ден, за да си направиш точен списък на продуктите за 3-те дни.
В основата на всяка детокс-диета стоят натурални непреработени продукти, както и коктейли от тях - смути. Зелено смути се приготвя много лесно и получаваш вкусна напитка, съдържаща фибри и витамини. Ако ти хареса детокс-диетата, винаги можеш да повториш програмата. И не само в продължение на 3 дни, а толкова дълго, колкото ти се иска. Колкото е по-дълга детокс-програмата - толкова е по-добър резултата. Разбира се, при наличие на здравословни проблеми не трябва да се злоупотребява с детоксикацията и преди началото на програмата е необходима консултация с лекар.



Подготвителен етап

Не се препоръчва рязко започване на детоксикиращата програма. Преди 3-дневния изчистващ курс, се преминава на 48-часова подготвителната диета. Тя се основава на това, да се изключи от менюто тежката храна и да се премине към по-лека. Ето какво е добре да хапваме и какво не:

Препоръчително: повече вода, зеленчукови супи, зеленчуци на пара, салати, сладки картофи, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, сурови плодове и зеленчуци.

Не се препоръчва: месо, млечни продукти, яйца, алкохол, захар, тестени изделия, кафе, полуфабрикати

Основни правила на детоксикацията
По време на 3-дневната програма трябва да се обърне особено внимание на козметиката, които се ползва. Необходимо е да се изключат напълно средства за кожата, съдържащи токсини. Да се погледнат етикетите на кремовете и грима и да не се използват тези, които съдържат: парабени, синтетични аромати, феноксиетанол (консервант често използван в органичната козметиката). И най-важното правило - ако не може да се разпознае или прочете някой компонент - това не е добър знак.

3-дневния детокс се съпътства от:
• Ексфолиране на кожата със суха четка. Това активира кръвообращението и извежда токсините чрез лимфата.
• Релаксираща вана с етерични масла. Лавандуловото масло е много успокояващо.
• По време на детоксикацията са важни разходките на чист въздух и физическите упражнения, също навън.
• Редовната и пълна дефекация е ключът към изчистването, така че ако е необходимо може да се използват естествени слабителни, за да се гарантира премахването на токсините от организма.
Необходими са херметически контейнери за коктейлите, ако се съхраняват за по-дълго. Това може да бъде направено само в хладилник. Също така блендер за приготвяне на пюре и смути.

Списък с продукти
Избраните продукти могат да бъдат закупени през цялата година. Подходящи са замразените варианти на екзотичните плодове или сезонните продукти, които винаги са на разположение в супермаркетите.
Рецептата за смути не е точна математика, така че съставките може да варират, допуска се подмяна и дори се насърчава. Например, кокосовата вода може да бъде заменена от обикновена чиста вода, а свежите зелени подправки се избират според вкуса. Най-добре е да се използват узрели плодове, органични, без пестициди.



Примерен разход на продукти за 3-дневен детокс:
Пресни плодове: 17 банани, 3 ябълки, 1 ананас, 2 лайма (или 3 лимона), 5 портокала, 1 литър кокосова вода;
Замразени плодове: 0,5 кг ягоди, 0,5 кг малини, 0.5 кг манго, 0,5 кг боровинки;
Зеленчуци: 2-3 опаковки спанак, 2 моркова, 1 връзка целина, 1 връзка магданоз, 3 средни краставици, 0,5 кг чери домати, джоджен, мента, 2 бр. авокадо, 1 скилидка чесън, зеле, парче джинджифил;
Чай: лимон, джинджифил, лайка. Лимоновият (може лимон с джинджифил) елиминира слузта в белите дробове, облекчава главоболието.

Меню за всеки ден
ПЪРВИ ДЕН
Сутрешно смути: 1-2 банана, половин ананас (нарязан на кубчета), половин чаена чаша замразени малини, 1 ябълка, 2 чаени чаши спанак. В блендер се смесват всички съставки без спанака. Ако сместа е твърде гъста се добавя малко вода. След това се прибавя спанака и се блендира.
Обедно смути: 2 чаши замразено манго, 2-3 чаши прясно изцеден портокалов сок, 5 стръка магданоз или целина. Първо се смесват мангото и портокаловия сок, след това се добавят зелените подправки.
Вечеря: 1 узряло авокадо, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 скилидка чесън, 1-2 краставици (нарязани на кубчета), стръкчета мента, сол на вкус. Смесват се всички съставки в блендер. Авокадото ще направи сместа на пюре, така че това смузи може да яде като супа, а след това да се свари ментов чай.

ВТОРИ ДЕН
Сутрин: 2-3 банана, 2-3 стръка целина (нарязани на кубчета), 1 чаена чаша замразени боровинки, 1 чаша вода, 2-3 чаени чаши спанак. Смесват се всички плодове с водата, след което се прибавя целината и спанака. Ако водата е малко - накрая се добавя още.
Обяд: 3 банана, 1 чаена чаша малини, 1 чаша спанак, 2 стръка целина, вода, колкото е необходимо. Смесват се всички съставки, целината и спанака се добавят на края.
Вечеря: 3 банана, 2 ябълки, 1 чаша вода, 1 чаша настъргано зеле. Блендират се и накрая се добавя магданоз.

ТРЕТИ ДЕН
Сутрин: 3 банана, 2 моркова, джинджифил (на вкус), 1 чаша кокосова вода, 1 чаша спанак. Смесват се кокосовата вода и морковите, добавят се бананите и джинджифила, в края - спанака и ако е необходимо за по-течна консистенция още малко кокосова вода. Ако блендера не е много мощен, морковите се настъргват предварително.
Обяд: 2 чаени чаши замразени ягоди, 3 банана, 1-2 чаши спанак, кокосова вода. Смесва се всичко в блендера, спанакът се добавя в края.
Вечеря: 1 авокадо, половин чаша чери домати, 1 краставица, 1-2 чаени чаши спанак, кокосова вода, сол на вкус, 1 супена лъжица лимонов сок. Спанакът се добавя в края, получава се супа-пюре.

Излизане от детоксикацията
Излизането от диетата става като се премине на салати, задушени зеленчуци и леки ястия. Денят може да започва със смути. Ако се пие детокс-смути всяка сутрин, значително ще се подобри храносмилането, състоянието на кожата и общото здравословно състояние. При желание детоксикацията може да се продължи още няколко дни.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.