Следва

Отблизо! Dolce&Gabbana Alta Moda - Четвърта колекция висша мода на италианците

Запознайте се с победителя в дизайнерската кампания на H&M

Множеството конкурси за прохождащи дизайнери предоставят онзи необходим тласък за...

All fashion преди 10 години

Сезонът на наградите е в разгара си и не говорим единствено за гилдията на поп звездите и актьорите. Множеството конкурси за прохождащи дизайнери предоставят онзи необходим тласък за кариерата им; след като научихме кой е победителят на Британския моден съвет, сега от шведския бранд H&M обявяват и своя топ дизайнер.

По-рано тази година се проведата третият подред конкурс на марката за моделиер, на чийто финал се класираха 8 вдъхновяващи таланти, идващи от топ учебни заведения по дизайн, като Parsons и Кралския колеж по изкуства във Великобритания.

Всеки от 8-те финалисти е получил награден фонд в размер на 5,000 евро, и възможността да представи колекцията си пред специално жури, включващо Мишел Докъри; Серена Хууд, редактор в британския Vogue; Ердем Моралиоглу; Сара Маино, старши моден редактор в италианския Vogue; Анн-Софи Йохансон, главен отговорник за дизайн в H&M и Маргерита ван ден Бош, креативен съветник в H&M.

Подебителят в състезанието бе разкрит в Twitter акаунта на шведския бранд и по време на Модната седмица в Стокхолм. Това е 24-годишният Еди Анемиян, френски дизайнер, чиято четвърта колекция (която той представи пред журито) бе вдъхновена от Тилда Суинтън във филма I Am Love и френския жудожник Ingres. Той работи четвърта година в La Cambre и се надява един ден да има свой собствен бранд. Паричната награда от 50,00 евро от конкурса определено ще му е от полза да реализира тази своя цел.



Вдъхновените от Тилда Суинтън модели със сигурност спечелиха одобрението ни и сякаш това не бе достатъчно, дизайнерските творения на Анемиян са наистина впечатляващи, с лека нотка на Jil Sander в тях (дизайнерът, в чиито одежди Тилда се появява в горе-споменатия филм). Принтовете със сигурност са силна част от почерка на Анемиян и предполагаме, че са спечелили одобрението на майстора на принтове и член на журито Моралиоглу.


 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.