Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Viktor & Rolf, пролет 2014

Отблизо! Dolce&Gabbana Alta Moda - Четвърта колекция висша мода на италианците

Този сезон италианското дуо демонстрира своята четвърта колекция висша мода в богатите зали на Милански...

All fashion преди 10 години

Този сезон италианското дуо демонстрира своята четвърта колекция висша мода в богатите зали на Милански мезонет. Броят на поканените бе сведен до минимум, или по-точно до 150 важни и богати клиенти и шепа редактори. Независимо от статуса и популярността им, никога няма да зърнем което и да е от тези творения на висшата мода върху гърба на известна личност, тъй като истинската клиентела на модната къща не желае да вижда своя модел рокля да парадира върху нечий чужд гръб.

В стремежа си да представят жената като същинско произведение на изкуството, изглежда, че Доменико Долче и Стефано Габана са почерпили вдъхновение от арт колекциите на най-елитните си клиенти: слънчогледите на Ван Гог са репликирани върху копринена рокля, чиито ръкави са инкрустирани със скъпоценни камъни; можем да открием също и нюансите на нежна лила на Мане, както и част от шедьоврите на Реноар (действително тези моделиерски творения са дело на дълги преговори с музеи от целия свят, за да са спазени безупречно правата за репродукция на художествените произведения).

В Alta Moda колекцията правят впечатление пищните бални рокли от черен тюл, обсипани с плеяда от червени рози, а аристократичните им, широки поли се диплят изящно около краката на моделите. Въздълги рокли тип нощница в бонбонено розово са украсени с колан във формата на панделка на талията в дръзко бордо, а масивните кристалните копчета са чудесна примка за погледа. В колекцията откриваме и прелестни модели, носими в ежедневието- като например, роклята в металическо синьо, с дължина малко под коляното, която чувствено разкрива женските рамене и шия.

Всички произведения на модното изкуство, излязли изпод моделиерския гений на Dolce&Gabbana, са кое от кое по-впечатляващи и луксозни, с пищни и разкошни кройки, така характерни за топлия характер и климат на Италия.
 

More All fashion