Следва

Онлайн зареждане - 21 сиви неща, които вечно да присъстват в гардероба

Седмица на висшата мода в Париж: Viktor & Rolf, пролет 2014

Това е първата колекция haute couture, която показват Виктор Хорстинг и Ралф Снорен след...

All fashion преди 10 години

Това е първата колекция haute couture, която показват Виктор Хорстинг и Ралф Снорен след 13-годишно прекъсване.

Сюрреалистично малко повече, отколкото сякаш можем да преглътнем, шоуто ползва балерини, облечени в много подобни на тренировъчни трика и рокли, във всички случаи мини и в комбинация с други типични за балета ефекти, като палци, къси и тесни ръкави, украси под формата на панделки, танцуващи коси.

Определено ревюто висша мода в този случай беше повече жест към изкуството и художествения прочит на думата облекло, отколкото претенциозен или не вик за внимание към изисканата публика на шоуто.

Естествено, на всички е ясно, че кутюрните колекции съвсем не са главният източник на приходи на модните къщи, и имат повече имиджов, отколкото търговски ефект.

Но да се съобщава този факт директно от подиума по време на собственото кутюр ревю, меко казано, е непопулярно. Превръщайки колекция haute couture в промо-акция на новия си аромат и извеждайки на подиума двайсет момичета в очевидно посредствени дрехи - също.

Затова и да се гледа на тази проява като на друго освен на чисто художествен похват, вероятно освен невъзможно, е и неточно. Любопитно ни е все пак възможното присъствие, или отсъствие, на холандците на следващия форум Висша мода в Париж. Защо ли залагаме на второто...

More All fashion