Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli, пролет 2014

Не е трудно да го изречем, нищо, че може да звучи и светотатствено: Можем, искаме и мечтаем да сме...

All fashion преди 10 години

Не е трудно да го изречем, нищо, че може да звучи и светотатствено: Можем, искаме и мечтаем да сме облечени от глава до пети в Скиапарели! Да, през 2014! И да, във всеки от тези тоалети, всеки ден, непрестанно...

Има много други, има дори процъфтяваща под нежните, макар и еднообразни, грижи на Лагерфелд Шанел, но ние искаме най-големия й конкурент в света на модата въобще - Елза!

И по-конкретно Марко Дзанини, който сътвори такова брилянтно шоу праз Седмицата на високата мода в Париж, че съживи голямата дама на естетичния риск и рисковата еклектика, и я направи толкова съвременна, че заслужава медал.


Марко Дзанини

Дзанини, за когото още през септември писахме, че е надеждата за възкресението на модната къща на великата италианка, показа съвършена колекция, пълна с уникалната радост да можеш да твориш. Като при това творението ти пише история. Абсолютно сигурно е, че след Лакроа, който се подписа под последната колекция за къщата миналата есен, и за който стана ясно, че е последният му сезон там, веднага след като се смени собствеността, Дзанини плува в най-собствените си възможни води. Свободата му дава криле, той дава криле на модата, родена от Елза.

Усещането, както казаха западни колеги, е все едно основателката и сегашният креативен шеф, 43, са станали близки приятели и мислят дотолкова еднакво, че рисуват скиците си заедно и кроят на четири ръце.

Всеки ансамбъл от това съвършено ревю следва да се разглежда и коментира отделно. Всеки детайл е ценен.
Всяко момиче разказва роман.

Написан с разгърната мощ на таланта на двама души, които Случаят събра, за наша огромна, искрена и благодарна радост!

More All fashion