Следва

Street Style вдъхновения... Модният януари

Седмица на висшата мода в Париж: Ulyana Sergeenko, пролет 2014

Отличимото се състои в това, че за разлика от предните пъти, считано от дебюта на дизайнера през...

All fashion преди 10 години

Определено различна от предните свои колекции показа този път приказната рускиня Уляна Сергеенко.

Отличимото се състои в това, че за разлика от предните пъти, считано от дебюта на дизайнера през 2011, тази й колекция не се базира в идейната си основа само и единствено на приказки и истории от Библиотека "Световна класика", а на една съвсем конкретна точка на географската карта - Казахстан.

Родена именно там, в Уст Каменогорск в източен Казахстан, Уляна пренася спомените си в най-цветния им и стихийно елегантен вид в колекцията си висша мода Пролет 2014. Полумитична и полуприказна, събрана късче по късче от съкровищницата на детските спомени, и включваща характерни особености в носиите и облеклото през годините на три от най-интересните бивши съветски републики - Туркменистан, Узбекистан и, разбира се, Казахстан.



Много атлаз, коприна, дълги рокли и халати, колани, широки като пояси, при това украсени с ресни, изобщо ярка препратка към националните костюми на държавите. Султанското внушение на шалварите, на отворените и повдигнати отпред щедри копринени поли, както и изящните рокли, скриващи и откриващи достатъчно, за да е много интересно.

Голи рамене, едва прикрити от гладко спускащи се платове, превърнати в широки ръкави, които се покланят на липсващия полъх, защото иначе ще се свлекат, тежкият блясък на наситената тъмна коприна, златистото в украсите, вталените дълги жакети с везма, а на главите на момичетата - тюрбани и микро-шапчици, напомнящи на тюбитейки, и чантички-бонбони в ръка.

Нежна колекция, проникната от любовта на "дъщерята на Казахстан", както сама нарича себе си Уляна, към малката й родина, която доказа, че Сергеенко не е еднопластов, фиксиран в една единствена тема дизайнер, а сериозен играч на този красив пазар. Предвиждаме успех на колекцията и приветстваме развитието. Следващите стъпки обещават да са още по-интересни, щом е избран този път.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.