Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 3 - 9 февруари

"Това е една изложба на разказвач за пътуването на светлината и неслучайните ѝ срещи в нереални светове, бленувани и сънувани отвъд реалното..

Events преди 10 години

Владимир Пенев - живопис

Кога: 4 февруари, 18:30 часа
Къде: галерия "Ракурси"

"Това е една изложба на разказвач за пътуването на светлината и неслучайните ѝ срещи в нереални светове, бленувани и сънувани отвъд реалното. Една нова естетизирана реалност - свободата да бъдеш дарителят на сънища. Пътуването на светлината в безвремието. Желание на разума или уроци по изкушения в цвят и рима.

Моята лична представа за нещата, нарисувани така, както аз разбирам формата и пространството. Рисувам поезията на нещата, така както я чувствам и искам. Рисувам това, което искам и както искам.

Стремил съм се съзнателно интензивната тоналност, крясъкът на цветовете да заменя с монохромност на живописният изказ. Тишина като шепот срещу кресливото време.

Недоизказаност и дистанцираност в повтарящите се сюжети, са гранични зони на два свята – бленувани и реални,сънувани и мечтани."

Владимир Пенев е роден през 1956 в Димитровград. През 1981 година завършва Национална художествена академия, София, специалност “Живопис” при проф. Светлин Русев.

Участва в почти всички Общи художествени изложби в България, както и в редица представителни изложби на българското изкуство в чужбина: Москва, Виена, Токио, Амстердам и др.

Участник в международни пленери и симпозиуми.

Произведения на Владимир Пенев притежават НХГ, СГХГ, почти всички художествени галерии в страната, както и частни колекции в чужбина.

Работи в различни живописни жанрове: фигурална композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Автор е на няколко стенописа.



Б.Т.Р. и Джон Лоутън на живо в клуб JOY Station

Кога: 8 февруари, 21:45 часа 
Къде: клуб JOY Station

2014-та година дава началото на сензационната музикална колаборация между РОК ЛЕГЕНДИ - Б.Т.Р. и Джон Лоутън на живо в клуб JOY Station в Студентски град.

От поканата на Каварненския кмет да свирят заедно на Камен Бряг започват редица изяви на този звезден тандем по различни РОК фестивали и концерти, а неповторимите им изпълнения ги налагат като „задължителни“ участници във всякакви РОК мероприятия!

Няма „July Morning”, който да не започва със специфичния и запомнящ се глас на Джон Лоутън, а пламенните БТР допълват „картинката“ със страхотния си подход към музиката!

Кариерата на Джон Лоутън започва в края на 60-те, а името му се свързва с банди като Лес Хъмпфрис сингърс, Луциферс френд и най-вече – Юрая Хийп, с които записва 3 албума между 76-а и 79-а година.

На 8-ми Февруари, клуб JOY Station представя ЕКСКЛУЗИВЕН РОК КОНЦЕРТ с участието на тези изключителни музиканти.



Емир Кустурица и The No Smoking Orchestra

Кога: 7 февруари
Къде: НДК, зала 1

На 7 февруари Емир Кустурица и неудържимият „Оркестър на непушачите“ (The No Smoking Orchestra) пристигат в България! Без съмнение концертът, който ознаменува началото на тяхното световно турне, ще взриви зала 1 на НДК! Организатор на събитието е DEGRIS EVENTS. Сред членовете на бандата е синът на режисьора, 34-годишния Стрибор, който свири на барабани.

Кустурица е добре познат у нас с многопластовата си особа и многоброините си артистични превъплъщения. Почитателите му у нас са от всички социални и възрастови групи и срещата с него обещава да бъде повече от вълнуваща.

Феновете на режисьора, актьора, китариста и човека Кустурица вече се срещнаха с интригуващата, колкото нежна, толкова и безцеремонна автобиографична книга - „Смъртта е непотвърден слух“ (ИК „Колибри“). По собствените му думи тази изповед е реакция на некоректните интерпретации на неговите възгледи и споява лично и публично, патетика и ирония. Тя е своеобразен, поразително искрен филм, съставен от разкази, които не щадят нито автора, нито участниците в приключението, назовано живот. Филм-магнит, от който научаваме много за афинитета му към Иво Андрич, футбола и рока, за необичайните му срещи с представители на световния артистичния елит, за сблъсъка със серия от лични загуби и чудото да твориш в един безутешен политически контекст.

Предстоящата среща с Кустурица и групата, която се спряга като „необичаен културен феномен“ с двайсет и пет годишна история, ще завладее публиката с визия и звук и ще я хипнотизира с мощния си енергиен заряд!



Дичо и Поли Генова провокират с Нека с теб

Кога: 6 февруари, 22:00 часа
Къде: Студио 5 

Едни от най-големите любимци на българската публика –Дичо и Поли Генова ще ви изненадат със съвместния си проект - „Нека с теб”. Веднага след участието си в реалити шоуто „Музикална академия”, където всъщност създават бунтарската песен, двамата записват клипа към нея.

Бъдете сред първите, които ще го видят на 06-ти февруари, 22.00ч, в култовия клуб Studio 5, където ви очаква як заряд от емоции и енергия с най-новата българска музика, поднесен от Поли Генова, Дичо, Жоро Янев (китара), Cherry (китара), Росен Ватев (ударни), Mar to (бас) и техните специални гости – група LaTiDa.

Вход: 10 лв.



Bulgara забиват на живо Студио 5

Кога: 7 февруари, 22:30 часа
Къде: Студио 5 

Ритъмът на сърцето на Studio 5 отново покачва пулса до опасни граници! Причината?! Точно в 22.30ч. на 07-ми февруари  BULGARA забиват своите силни мелодии, съчетаващи българска традиционна музика с дръм енд бейс, фънк и броукън бийт. Песните им имат способността да създават собствен свят като от фолклорна приказка, в който биваме пренасяни неусетно. От нежни през динамични до бесни звуци, които изискват пълното ни ангажиране, BULGARA безкомпромисно приковават слуха и вниманието на публиката си...

Bulgara са:

Костадин Генчев - кавал
Димитър Христов – тамбура
Христина Белева – гъдулка
Петьо Костадинов – гайда
Чавдар Асенов – бас
Стоян Павлов - перкусии
Кирил Добрев - барабани,програминг
Ева Перчемлиева – перкусии

Вход: 10 лв.



Armin Only Intense - Армин Ван Бюрен

Кога: 7 февруари, 20:00 часа
Къде: Арена Армеец 

Диджеят Армин ван Бюрен (Armin Van Buuren) отново ще зарадва почитателите си в зала Арена Армеец София на 7 февруари 2014 г. с шоуто Armin Only Intense.

Армин обещава да нажежи атмосферата само с най-енергичните си хитове и невероятно шоу. Армин ще бъде зад пулта от началото до края на 6-часовия сет (няма да има подряващи диджеи), като освен него част от изживяването ще бъдат също актьори, певци, акробати и танцьори.

България ще е единствената страна на Балканите, включена в обиколката на холандския диджей.

Билети: в мрежата на Eventim и в Yalta Club.



Подуене блус бенд с Acoustic Blues Night

Кога: 8 февруари, 22:30 часа
Къде: Студио 5

От както Васко Кръпката стана горд наследник на китарата на Георги Минчев, неминуемо на акустичните вечери звучат и песни от репертоара на незабравимия Гошо. Именно това ще се случи и в съботната нощ на 08-ми февруари от 22.30 ч. в Studio 5. A ето и какво казва самият Васко Кръпката за предстоящия Acoustic Blues Night концерт:

„25 години от както поривът за бунт и свобода, за бира и любов, за ракия, мотоциклети и още нещо... се провикна в парчетета на Подуене Блус Бенд. Банда от тъжни музиканти, които искат да не се чувстват повече роби, да си прекарат добре, да изкарат някой лев и пр... Започват всенародни тържества послучай годишнината.Първият професионален блус бенд у нас с 16 албума и хиляди километри зад гърба, с акустичен (и седнал) проект дебютира в Studio 5.Нови песни, разтапящ среднощен акустик Блус и познатите стари песни за всеки случай. Има бира!! Не вярвайте на слухове!!!”

Вход: 8 лв.


 

През седмицата ще видите още

Кино премиери:
"Тя"
"Робокоп"

Концерти:
Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба

Базари:
Арт, вино, любов и шоколад - базар на изкуствата

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?