Следва

Камерън Диас на заслужена почивка в Сен Барт

Българска художничка направи поп арт, вдъхновен от най-култовите анимационни герои от 80-те

„Вечното дете е здравословната детска нагласа на радост от самия живот, стремежът да сме млади по ум, дух и тяло, като не спираме да се забявляваме на обикновените на вид неща, например това, че слънцето изгрява”..

Events преди 10 години

В творбата на Ивелина Косева „Вечното дете” са включени най-култовите анимациионни герои от 80-те като Смърфовете, Костенурките Нинджа и героят от популярната българска книга с комикси „Дъга” - Дарко, а платното с размер 2х1,3 метра е покрито с щампи на останали в миналото носители като видео и аудио касети.

Авторката споделя, че вдъхновението е намерила в спомените за детските предавания, с които е израстнала, а емоцията заложена в картината описва така: „Вечното дете е здравословната детска нагласа на радост от самия живот, стремежът да сме млади по ум, дух и тяло, като не спираме да се забявляваме на обикновените на вид неща, например това, че слънцето изгрява”.

Тази и още 11 картини масло и смесена техника на платно ще представи младата художничка, която дебютира с изложбата си OMG! в софийската галерия „1908”. Заглавието OMG! освен заигравка с най-популярното sms възклицание e и съкращение от „One of My Genes”, а всяка от картините е вдъхновена от лични преживявания.

Ивелина Косева е завършила фотография в Нов Български Университет и живопис в Национална Художествена Академия, а в последствие се е специализирала в 2D графика и специални ефекти на видео игри. Интересът ѝ към арта със стрийт насоченост е продиктуван и от хип-хоп културата – в миналото Ивелина е танцувала брейк като част от денс крюто Art From the Heart.

Откриването на изложбата OMG! е на 4 февруари от 19:00 часа в галерия „1908”.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?