Следва

Камерън Диас пусна колекция обувки

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Актрисата с главна роля в новия култов екшън от поредицата на популярния...

All fashion преди 10 години

Да ти се завие свят от Lacoste...

...изглеждаше невъзможна за постигане реалност до момента на пуска на пролетната кампания на френската марка. Нищо в иначе луксозно скучните дизайни на стария лейбъл не предвещаваше усещането за световъртеж, или по научному вертиго. Случи се обаче с изключително претенциозната рекламна кампания Пролет 2014.

Не че кампанията е лошо изпълнена или не си пасва с логото, напротив, и моделите, и познатите ни, но винаги качествени дрехи са си там, цветовете са елегантни и чисти, настроение има...... но то е ужасно нестабилно. Слоугънът "Life Is a Beautiful Sport" - Животът е красив спорт - префасониран мигновено от зрители на кадрите в "Животът е красив спорт, докато не паднеш и умреш", някак си плаши, гледан от ъгъла, избран за презентацията от Джейсън Сътън, фотографът, в чиято работа видимо има и много, купища пост-продукция.

Иначе героичното пазене на титанично равновесие в този иначе крехък живот е поверено на моделите Kaти Нешер и Роч Барбот, покачени на изобилните в Ню Йорк високи места, като улична лампа, някакъв виадукт или ръба на сравнително скромен небостъргач.

Самите Lacoste описват концепцията си така: “поетично стилизирани мъже и жени се разхождат елегантно над града и бъркотията на живота.”

На практика обаче кампанията е толкова "нестабилна", че даже иначе безгрешно скучния лукс на марката е трудно да я оправи. Вертигото е гадна болест, а ние всички се опитваме да я избягваме. Така че, що за идиотска идея.

Виж всички снимки тук>>

Златните слънчеви очила на сестрите Кардашиян



Признаваме на сестрите от клана Кардашиян безспорния талант да привличат безценно внимание върху себе си, пък било то и в не толкова положителен смисъл, и няма да крием, че с любопитство наблюдаваме всеки ход на дамите за още популярност.

Поредният такъв е последното модно начинание на екипа К - нова линия от авиаторски слънчеви очила, направени от чисто злато. Ако си мислехме, че сме видели всичко от тези момичета, за пореден път се оказва, че грешим. 10-каратово злато покрива рамките на луксозните цайси, които се продават за около 249 долара чифта. Нямаме нищо против цената, но модните напъни на прочутите момичета започват да стават твърде досадни.

Освен претенциозния им дизайн, снимките от рекламната кампания ни карат да се запитаме дали очилата не са директно фотошопнати върху лицата на Ким, Кортни и Клои Кардашиян?

Съществени прилики между Zara и Celine



За рекламните визии на колекция пролет-лято 2014 световният гигант в производството на масова мода, Zara, разчита отново на великолепния стил на фотографа Патрик Демаршалие и на професионализма на моделите Аманда Мърфи, Ашли Гууд, Кристин Лилиегрен и Мийо Михаличич, като крайният резултата от съвместната им работа е доста добре направена кампания, която обаче изглежда твърде позната на модно информираните хора.

Няколко сезона по-рано Юрген Телър прави минималистични портрети на моделите в принт рекламата на Celine за есен-зима 2011 като използва чист фон и стайно цвете във визиите си. 



Подобен е бекграундът в последната кампания на Zara, да не кажем, че е нарочно копие на този на Celine. Освен че не ни се нрави този прийом на марката да повтаря вече видени неща, в иначе симпатичните дрехи с тропически принтове и лятно настроение присъстват страшно много къси топове, един доста специфичен тренд от миналата пролет, който никак не ни се иска да бъде масово употребен от безбройните клиенти на бранда. Все пак голото на кръста изисква определени дадености на фигурата, а и не е много естетско да се съчетава с ниските талии на панталоните, точно както се носи в кампанията на Zara.

Виж всички снимки тук>>

Кийра Найтли на корица и сесия за Harper’s Bazaar UK



Актрисата с главна роля в новия култов екшън от поредицата на популярния писател Том Кланси за агента на ЦРУ Джак Райън, „Джак Райън:Теория на хаоса”, се снима за февруарския брой на Harper's Bazaar, издание на родната й Великобритания, но красивото й известно лице далеч не е достатъчно, за да придаде нужния блясък на невзрачната фотосесия с особен стайлинг, който според нас не е много подходящ за пропорциите на Найтли. Актрисата е елегантно слаба, но с дребна фигура, подчертана още повече от особените дължини и силуети на дрехите с етикети Balenciaga, Burberry Prorsum, Hermes, Valentino, Fendi, Michael Kors, Stella McCartney и Bottega Veneta.

Женствени рокли и ансамбли в меки пастелни цветове, които иначе са прекрасни, „размиват” доста образа на актрисата, а позите създават особено напрежение в снимките, сякаш на Найтли не е й е било много удобно по време на фото сеанса, проведен от фотографа Алекси Любомирски.

Виж всички снимки тук>>

Гуинет Полтроу и деколтето



Акцентът върху деколтето на Гуинет Полтроу не е най-приятната част от стайлинга на актрисата, майка и домакиня, която носи великолепен черен гащеризон на парти в Ел Ей, отбелязващо 40-годишния юбилей на дрехата, емблема на марката DVF, създадена преди толкова време от Даян фон Фюрстенберг - роклята "прегърни ме".

Вечерната дреха е именно Diane von Furstenberg и е прекрасна сама по себе си, но откриваща доста широко пространство около деколтето на Гуинет, повече отколкото по принцип е секси да се демонстрира.

Не е грях да се радваш на хубаво оформеното си тяло и да го показваш, просто голата плът отпред толкова отвлича вниманието от хубавата визия на актрисата, завършена със семпла коса и грим, че елегантността отстъпва пред мигновения ефект, което никога не е готино, особено в коктейлния дрес код.

Виж всички снимки тук>>

 

More All fashion