Следва

Кайли Миноуг намери двойник на бившия си Андрес Валенкосо

Остават 32 дни до началото на Horizon Festival

Horizon Festiaval 2014 – повече електронна музика...

Music преди 10 години

През миналата година на годината се появи новият сериозен играч сред европейските зимни музикални фестивали Horizon – хедонистично и изключително достъпно 7-дневно парти, което се завръща в Банско за второто си издание от 8-ми до 14-ти март тази година. Целта на Horizon Festival 2014 е да запази репутацията си на напредничав модерен фестивал с широка селекция на електронна музика от house, techno, garage, bass и groove сцената в момента. Програмата на фестивала е точно отражение на тези жанрове и включва както много нови и обещаващи артисти от независимата ъндърграунд сцена, така и много установени имена в историята на съвременната електронна музика.

Артисти:
Сред потвърдените досега артисти за 2014-та са хитови имена за електронната сцена като Kerri Chandler, Âme, Bondax, Andreya Triana, Catz ’N Dogz, Roy Davis Jr., KiNK, Zed Bias, Detroit Swindle, Phaeleh, Dub Phizix, и dBridge. Гостите на фестивала ще могат да видят наживо още Snakehips, Enei, Applebottom, fLako, Channel One, AZ & TOR, ViLLAGE, Planas, Geode и общо 70 артисти на 30 партита на 15 различни места в зимния курорт Банско.

Освен силната селекция на артисти, Horizon Festival 2014 ще предложи многообразие от лейбъл вечери и парти концепции. Сред потвърдените домакини на сцени са MadTech Records, Pets Recordings, Electric Minds, Critical Music, Shapes, Gottwood, Reelfeel, Reworks и др. Тези колаборации са още едно доказателство, че Horizon се превръща в мечтан фестивал за всеки фен на електронната музика.

Сцени:
На Horizon 2014 ще има две перфектно озвучени планински сцени, които ще бъдат разположени точно до пистите. The Secret Hotel ще има новопостроен сноуборд парк с ежедневни демонстрации от професионалисти. Подобно на първото издание на фестивала, тази локация ще остане мястото за парти след ските с музика от два следобед нататък. Всички партита в The Secret Hotel ще бъдат достъпни и с автобус.

Втората планинска сцена до пистата, The Forest Stage, е уединена зона, която цели да се възползва по най-добрия начин от заобикалящата я снежна приказка, за да създаде невероятна атмосфера. Тя ще дебютира в програмата на фестивала през 2014-та с разнообразна селекция на диджеи и живи изпълнения всеки ден след 14.00 часа. 

Партито продължава всяка вечер в целия град на повече от 20 впечатляващи места като огромния клуб Euphoria, средновековната зала на хотел Gardenia, клуб Oxygen, The Club и много други до 6 сутринта, оставяйки достатъчно време за кратък сън преди поредния ден на пистите. Horizon Festival 2014 не е място за махмурлук, особено сред целия този свеж планински въздух.



Сред екстрите за 2014-та са фрийстайл демонстрации на професионални сноубордисти, The Bansko Banquet и много необявени изненадващи партита по време на фестивала. Пистите над Банско пък са идеалната снежна площадка за всеки скиор и сноубордист, който иска да се наслаждава на идеално поддържани писти, бързи опашки за лифтовете и приемливи цени за наемане на екипировка.

Билети:
Освен с актуалните си имена, Horizon Festival 2014 впечатлява и с изключителната си достъпност. В момента в мрежата на Eventim.bg могат да бъдат закупени Early Bird билети с цена 80 лева, даващи достъп до всичките 7 дни и нощи с повече от 30 невероятни партита, разположени къде ли не в Банско. Предвид работните дни, Horizon предлага на феновете възможност да закупят билет само за първата или втората половина на фестивала. Tяхната цена започва от 50 лв (Early Bird) за 4 дни.

More from View Sofia

More Music