Следва

Прегръдка между Анди Уорхол и Даян фон Фюрстенберг в силна модна колаборация

Най-интересното от Седмицата на модата в Стокхолм, есен-зима 2014/15

Различен, непретенциозен, човешки, креативен, чист, изискан, това са само част от безкрайно красивите...

All fashion преди 10 години

Различен, непретенциозен, човешки, креативен, чист, изискан, това са само част от безкрайно красивите особености на скандинавския моден дизайн. И никога не можем да сбъркаме негова рожба. Събрани в една галерия точно такива са и отличителните белези в есенно-зимните колекции на шведските дизайнери, показани по време на Седмицата на модата в Стокхолм, 27-29 януари. 

Най-интересното от тях - в избрани снимки, а ето какво "скроиха" за следващия есенно-зимен сезон някои от най-добрите щведски брандове: 

J.Lindeberg, зад който стои моделиерът Джеси Хьовелник, представи иновативна колекция, вдъхновена от вид медуза, която се среща само в тъмни и дълбоки води. Съчетавайки кожа с косъм в сини нюанси, черна кожа и вълна в бургундско червено при връхните дрехи, дизайнерът демонстрира един по-фриволен и секси поглед към облеклото през зимата.

За да отпразнува 15-я рожден ден на марката, моделиерът Роланд Хьорт на бранда Whyred представя експертно падащи кройки в панталоните, рокли и палта, решени в цветовата палитра на сивото. Елегантните и стилни съчетания бяха допълнени от палта с косъм и сребърни ботуши Dr. Martens.

Едно от най-очакваните дефилета бе на марката AltewaiSaome на дизайнерското дуо Наталия Алтевай и Ранда Саоме. В колаборация с шведската дизайнерска фирма Bolon на ревюто бяха представени прави силуети, подчертаващи талията. Поли около коляното с шлиц и свободно падащи якета бяха комбинирани със спортни топове, а коланите и клъчовете в яркочервено, жълто и лайм зелено придаваха неповторима свежест на цялостната визия на колекцията.

Ан-Софи Бак представи своите два лейбъла BACK и Cheap Monday, където тя все още е артистичен директор. Дефилето за BACK се състоя в църква, а моделите се появиха с лица, боядисани в розово, и щури прически. Дрехите бяха драпирани, вталени, от кадифе, меки вълнени платове и плетива в цвят на кестен. За ревюто на Cheap Monday танцуващи двойки изобразяваха темата за надеждата на младите пред лицето на гибелта. Тежки слоеве деним, намачкани суитчъри и кожа с шифон задаха настроението на дизайна на дрехите.

Tiger of Sweden, последното шоу от седмицата на модата в Стокхолм, бе решил да облече героиня, напомняща силно на небеизвестната блондинка на Хичкок, в сиви, изумрудено зелени, пепелнорозови и кралско сини нюанси. Като акценти в колекцията се открояваха ботушите над коляното, огромните шалове, диплещи се около раменете, и интригуващи рокли от черно кадифе.
 
В Скандинавия се случва и друго голямо модно събитие, Седмицата на модата в Копенхаген, за която предстои да направим обзор на най-интересното, показано на подиума.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.