Следва

Бял имидж

Мъжки работи

Невероятната идея за разкрасяване на лицето - гримът, всъщност датира като произход още от най-древни времена...

Beauty News преди 15 години

Невероятната идея за разкрасяване на лицето - гримът, всъщност датира като произход още от най-древни времена, когато е бил използван като предпазно и профилактично средство повече, отколкото като продукт за разкрасяване. Кама Сутра насърчавала жените да се гримират, за да бъдат неустоими за мъжете.

И ето, че след хиляди години, когато мачовците взимат на заем от своите половинки очна линия, коректор, балсам за устни и т.н., британската верига магазини за козметика „Superdrug” създава специална серия грим за мъже, наречена “Taxi Man”.

Всеки представител на силния пол, особено ако залага на външността си като инструмент на успеха ще има възможността да си набави специалната маскара.

Идеята на създателя Питър Кели е преди всичко да помогне на истинския мъж в тяхното обсебване от външния им вид. Той дава за пример суетността на актьора Ръсел Бранд и певеца Роби Уилямс, които въобще не се притесняват да подчертаят изразителните си очи с черен контур.

Представителите на силния пол все повече разчитат на различни козметични продукти за усъвършенстване на външността, които сме свикнали да приемаме като традиционно женски. В САЩ годишно се харчат средно 13,9 млн долара за мъжка козметика, като статистиката сочи , че всяка година нарастват с около 26%.

Прогнозите сочат, че през 2009 година мъжете ще отделят над 1 милиард евро за осигуряване на по-изящен външен вид.

Цената на черен молив TAXI LONDON GUYLINER BLACK е 6,50 паунда.

More from View Sofia

More Beauty News