Следва

Салса спагети със сардини

Тялото: Отслабване - минус само един продукт от менюто си

За да намалим значително теглото си, понякога не е нужно да прибягваме до строги диети, гладуване и разтоварващи дни на минерална вода..

Health преди 10 години

За да намалим значително теглото си, понякога не е нужно да прибягваме до строги диети, гладуване и разтоварващи дни на минерална вода. Достатъчно е да изключим от менюто си само един продукт и ще отслабнем равномерно. Ето няколко варианти:

1. Дистанцираме се от захарта и ако е възможно изобщо не я включваме в храната си, дори и след като отслабнем


Ако не сме готови да се разделим със захарта завинаги, тогава може да я изключим само докато постигнем желания резултат. Има се предвид захарта не само в чист вид, с която подслаждаме чая или кафето, но и тази, която се съдържа в десерти, сладки тестени изделия, бонбони, газирани напитки, закупени сокове. В краен случай, ако много ни се прииска нещо сладко, може да изберем нещо от следните продукти:
минус 
• 2-3 лъжички мармалад;
• парче пестил;
• 1-2 ч.л. мед;
• 1-2 здравословни бонбони;
• няколко блокчета черен шоколад;

2.Премахваме бялото брашно

Ако намалим до минимум присъствието на бяло брашно в храненето си, изделия и продукти от него, ще успеем да отслабнем доста бързо. Изключваме от храната си бял хляб, франзелки, макаронени изделия, крекери, гевреци, кифли, бисквитки и други храни, в които има бяло брашно. Ако много ни се прииска хляб, може да ядем на ден: 1-2 филийки хляб от трици, пълнозърнест хляб или две парченца сухар, но не повече.

3. Без сол

Обикновено човек се нуждае от една равна чаена лъжичка сол на ден, но в действителност, някои хора употребяват много повече. С безсолна диета може да отслабнем в кратък срок до нормата. Рязко намаляваме приема на сол до минимума, като не солим ястията и изключим храните съдържащи голямо количество сол: консерви, колбаси, туршии, веяна риба, пушеното месо, чипс...

4. Елиминираме полуготовите храни.

Нашият организъм не се нуждае от наденици, колбаси и други полуготови храни, пушени блюда и бързо приготвени храни. Ако премахнем някои от тези продукти, принадлежащи към категорията "лоши мазнини", не само ще отслабнем, но също така ще подобрим здравословното си състояние. В края на краищата, полезни мазнини за едно балансирано хранене, може да намерим в съвсем различни продукти: ядки, растителни масла, мляко, месо, птици.
Към каквато и диета да се придържаме, каквито и начини да изберем за сваляне на килограми, не трябва да лишаваме организма си от течности! Правилният питеен режим ще ни помогне рационално да намалим теглото си, да подобрим състоянието на кожата, косата и вътрешните органи. Човек трябва да консумира най-малко 1,5 литра вода на ден. През лятото консумацията трябва да се увеличи на 2-2,5 литра.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.