Следва

Като през вълшебно огледало...

Моят стил от 9 до 5 - Яна Караманчева, PR консултант, H&M шоурум

Да ОБИЧАШ работата си и да ОБЛИЧАШ работата си едновременно с това! Това е истинския успех за Яна...

All fashion преди 10 години

Да ОБИЧАШ работата си и да ОБЛИЧАШ работата си. Това е истинският успех за Яна Караманчева, нашият нов гост в рубриката "Моят стил от 9 до 5"

Като PR консултант в All Channels Communication, на Яна е поверена професионалната грижа за шоурума на H&M България, където първо и в аванс се представят най-новите и лимиртирани колекции на шведската марка. 

И като казахме, че облича работата си, точно това имахме предивд, защото в гардероба на очарователната, млада и фина Яна голямо част от нещата са именно с етикета на high-street марката, подчертаващи нейния много градски, готин, леко момичешки стил.

V. S. Какъв е твоят стил, Яна?

Я. К. Небрежен и много разнообразен. Обичам да експериментирам.

V. S. Къде най-често можем да те срещнем да пазаруваш?
Я. К. Рядко имам време да обикалям магазините, затова и предпочитам онлайн пазаруването, заради удобството да купуваш, докато пиеш кафето си сутрин в почивните дни. И заради по-големия избор, разбира се. Иначе винаги излизам в търсене на нещо определено и не губя време в безцелно лутане по магазините.

V. S. Предпочитани марки?

Я. К. Работата ми и фактът, че познавам в детайл колекциите на H&M, определено влияят в избора ми на дрехи напоследък. Като цяло съм фен на high-street брандовете.



V. S. Страст към обувките имаш ли? Колко чифта са?
Я. К. Никога не съм ги броила.... Но като всяка жена имам обувки за всеки повод. За по-натоварените работни дни избирам удобни обувки – ниски, с дебел ток или платформа. Зависи от аутфита.



V. S. Какво обичайно носиш в чантата си?
Я. К. В ежедневието предпочитам по-обемни чанти, в които можеш да побереш всичко необходимо – мобилен телефон, тефтери, парфюм, слушалки и задължително нещо за четене – списание или книга. Малките чанти и клъчовете са за парти вечерите – достатъчно е да побират телефон, портфейл, ключове и червило.



V. S. Другите важни аксесоари?
Я. К. Аксесоарите са онзи малък детайл, който променя вида на всяка една дреха! Преди акцентирах върху обиците, но напоследък се заигравам с колиета – обемни, ефектни и привличащи вниманието.

V. S. Ако след работа веднага следва вечерно излизане, какво обличаш в такива случаи?
Я. К. Хубавото на работата ми е, че не задължава придържането към строго официално облекло. Така с добавянето на по-ярък цвят червило и ефектен аксесоар можеш да се приключиш работния ден и да отбележиш началото на вечерта.

V. S. Топ 3 на дрехите, на които най-много държиш?
Я. К. Деним с добра кройка, ефектна риза и вечерна рокля.



V. S. Най-елегантната дреха за всеки ден?
Я. К. Според мен ризата стои най-добре в офиса, защото дава много възможности за комбинации. Може да бъде вталена и прибрана в пола молив, широка и дълга, носена върху клин или небрежно вързана на кръста.

V. S. Гримът в офиса?

Я. К. Дневният грим обикновено си изчерпва със спирала, руж и червило или гланц за устни. За вечерите добавям очна линия или по-тъмни сенки.

V. S. Парфюмът?
Я. К. Определено предпочитам по-леки и свежи аромати. Versace pour Femme e моят избор през последните години.



V. S. Дрехата/аксесоарът с емоционална стойност за теб?
Я. К. Едва ли има такава дреха. Събитията оставят приятни спомени, които не ги обвързвам с вещи.

V. S. В гардероба ти никога ням да се появи…?
Я. К. Непрекъснато променям стила си и е трудно да дам категоричен отговор. Но като че ли никога не бих носила палто от естествена кожа с косъм.



V. S. Каква е формулата, за да си успешен в това, с което се занимаваш?

Я. К. Човек трябва да бъде вдъхновен от работата си! Постоянството и ентусиазмът също са задължителни.

V. S. Модният бизнес у нас?

Я. К. Вече има млади дизайнери, които творят и се стремят към реализация на световно ниво. Харесва ми, че мислят без ограничения, интересуват се от добрите практити и ги „внасят“ у нас. Този свеж поглед е нещо безкрайно необходимо на модната сцена у нас.



V. S. Най-хубавото на твоята работа?
Я. К. Предизвикателствата са много, без тях нито една професия не би била интересна! Еднообразието е най-голямата пречка в развитието на една кариера.
 

More All fashion