Следва

Лейди Гага пред Harper's BAZAAR: Искам да бъда Опра Уинфри!

Икар 2014: Кои са номинираните за дебют?

Решихме да разгледаме поотделно всяка категория и личностите, които намират място в нея и да се опитаме да предвещаем имената на победителите тази година...

Events преди 10 години

Ежегодните театрални награди ИКАР към Съюза на артистите обяви на 9-ти януари своите номинации в 18-те категории, включващи освен най-популярните - за режисура и актьорски постижения, така и за дублаж, цирк, критическо писане, в което се има предвид издадена книга, както и за драматургичен текст/пиеса. Тази година ИКАР ще бъде връчен на Стефан Мавродиев за изключителен творчески принос, което съвпада и с неговия 70 годишен юбилей. А наградата за чест и достойнство, лично избрана от шефа на САБ Христо Мутафчиев, ще получи актьорът Михаил Хаджиилийков.

Общо 30 са заглавията на спектаклите номинирани в една или повече категории, а поименно номинираните творци са 41. Решихме да разгледаме поотделно всяка категория и личностите, които намират място в нея и да се опитаме да предвещаем имената на победителите тази година... Е, или поне тези, които на нас ни се иска да бъдат.

Разбира се, едва ли има по-подходящ начин да започнем, от това да разгледаме номинациите за ДЕБЮТ. А те са за:

Гергана Змийчарова за Жулиета в „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир, реж. Петринел Гочев, Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово (бел.ред.  на снимката горе)
Красимир Василев за Асенчо във „Възвишение“ по романа на Милен Русков, реж. Иван Добчев, Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“ – Пловдив


Симо Алексиев прегръща Красимир Василев

Тея Сугарева за режисурата на „Робин“ от Анна Топалджикова, Сдружение "Антракт" и Камерен театър „Възраждане“
Явор Веселинов за режисурата на „Малки ритуали за сбогуване“ от Оля Стоянова, Драматичен театър „Никола Й. Вапцаров“ - Благоевград

Гласувай затова кой заслужава да грабне статуетка в категорията за ДЕБЮТ според теб. Ще се радваме да споделиш мнението си в коментарната форма!

 

Анкета

Кой заслужава най-много наградата за дебют?

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.