Следва

Силен старт: Жизел Бюндхен на страниците на първия брой на Porter magazine

Най-доброто от седмицата на модата в Копенхаген, есен-зима 2014/15

Датчаните са много силни в дизайна на функционални и префинени дрехи в скандинавската естетика. Това особено...

All fashion преди 10 години

Както анонсирахме във вторник, от Стокхолм се местим в Копенхаген.

Датчаните са много силни в дизайна на функционални и префинени дрехи в скандинавската естетика. Това особено пролича по време на седмицата на модата, която приключи миналия петък, представяща зимните колекции на изобилието от способни дизайнери там.

Обиграните Designers Remix като едни от емблематичните датски лейбъли, характерни със изтънчените и женствени кройки, са чудесен пример в подкрепа на горното. Прекрасни палта, много майсторски детайли, тесни и плисирани поли в красиви странни конфигурации с топове и особени монахински яки, цветове като черно, сиво, камислко, бежово, но и червено и синьо създават един уникален базов гардероб, в който няма нищо обикновено и в същото време всеки един елемент е универсален приятел на всяка друга дреха. С креативни, даже много, аксесоари, разбира се. Иначе няма да е скандинавска мода! 

Чудесни базови дрехи показва и Freya Dalsjø, но в шоуто доминираха изключителните им палта, рожби на авангардното изкуство - обемни произведения в ярки цветови комбинации, без яки, с космати детайли и странни закопчалки, които се носеха с изчестени, съвършено елегантни панталони със скъсени дължини. 

Любимите на датчаните Wackerhaus и Stine Goya отсъсващи два сезона от модната сцена в Копенхаген, направиха силно завръщане в родината си. Wackerhaus с ледената си палитра и многослойните ансамбли, а Stine Goya с шантавите си неща в пастелни цветове и мега арт принтове.

Разбира се, какво е датска седмица на модата без един от най-добрите лейбъли, популярен в света на разбиращите и можещите - by Malene Birger. Седемдесертарско вдъхновение, качествено изпълнение, точните материи, цветове и принтове.

И като контрапункт на прекрасната женствена колекция на by Malene Birger бяха доста смелите концептуални колекции на Anne Sofie Madsen и Asger Juel Larsen, инспирирани от Антарктика и смразяващите стуидове, обличайки моделите си в плетива и кожи (Anne Sofie Madsen) и непромокаеми материи (Asger Juel Larsen).

От Антарктика обратно в града, където много се тачат марките Baum und Pferdgarten и Wood Wood и където нещата бяха доста по-уравновесени, а Vibskov пък даде цвят и оригиналност на Седмицата на модата в Копенхаген.

Най-доброто от всички тях - в галероята горе>>
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.