Следва

Експерименталната модна колекция на студентите от НХА (СНИМКИ)

Прекрасният нов живот на материите - Студенти от НХА представиха експериментална модна колекция

На 7 февруари, петък, в закрития атриум на бизнес сградата Сердика Офиси точно в 18:00 часа бе открита изложбата „Етична мода“..

All fashion преди 10 години

На 7 февруари, петък, в закрития атриум на бизнес сградата Сердика Офиси точно в 18:00 часа бе открита изложбата „Етична мода“, където магистрите от специалност Мода от Националната художествена академия представиха своите дизайнерски концепции по темата.

Тенденциите да се лансира употребата на естествени и екологични суровини, да се дава втори живот на рециклирани материали, да се съхраняват и стимулират безценни традиционни старинни техники и занаятчийски умения в областта на дизайна, бяха залегнали в основата на разработката и концепцията на понятието „етична мода“.

Експерименталната модна колекция включва дипломните разработки на студентите Анна Станкова, Боряна Николова, Деница Грозева и Рафаела Рафаелова, всички Магистри, специалност „Мода“ в Националната художествена академия. Всеки един от студентите представи своя поглед по темата:

-Моделите за мъжкия гардероб на Боряна Николова включваха модерни материи като деним, милитъри елементи и атлетични кройки;



-Рафаела Рафаелова бе заложила на светло карамелени ефирни творения, напомнящи облеклата на жрици;



-Галактическите кройки и метално сиви нюанси на Деница Гроздева ни изпратиха с еднопосочен билет на Лунно пътуване;



-Моделите на Анна Станова впечатлиха с оригиналните си комбинации от материи, овърсайз силуети и палитра в бяло и сребристо.



Колекцията „Етична мода” може да бъде видяна до 12 Февруари в закрития атриум на бизнес сградата Сердика Офиси на бул. Ситняково 48.

Още снимки от колекцията "Етична мода" може видите тук>>

More from View Sofia

More All fashion