Следва

Дария Вербови - и Даян фон Фюрстенберг я избра

NYFW: Седмица на модата в Ню Йорк есен-зима 2014/15 - Началото преди големите дефилета

Всички модно копнеещи очи са вперили поглед отвъд океана, улиците на мегаполиса са...

All fashion преди 10 години

Всички модно копнеещи очи са вперили поглед отвъд океана, улиците на мегаполиса са озвучени от превъзбуденото тракане на токчета, а колекциите есен/зима 2014 се нижат с бясна скорост, съвсем в реда на нещата, когато става дума за Ню Йорк. А събитие от такъв мащаб винаги започва с подобаваща „подгрявка”.

Ето какво ни грабна от презентациите на дизайнерите, непосредствено преди старта на седмицата на модата, официално започнала на 6 февруари, преди да ви запознаем с големите дефилета.

Thakoon Addition








Thakoon Addition ни съветва да задържим и за слеващия сезон панталона, който взехме от гардеоба на момчетата. Дългите, изчистени ризи ни напонят за себе си, подавайки се под катове меки блузони и плетива, а тънките кожени колани, вързани високо над талията, очертават деликатно силуета на тялото. Oт Thakoon са успели да постигнат равновесие между стилната boyish визия и по момичешки уютната женственост, което много ни хареса.

M.Patmos













От M.Patmos ни въвличат в микс от силно разкроени панталони от вълна и лачена кожа, дълги жилетки, ярки плетива и закачливи акценти от кожа с косъм. Дори и по-женствените модели носят спортната естетика на колекцията. Остава ни само да си обуем любимите, удобни кецове.

Gary Graham









Деликатно екстравагантна, вдъхновена от византийските гоблени, колекцията есен/зима 2014 на Gary Graham ни пренася в една антична приказка в цвят сепия. Почти незабележим слой пайети покрива свободно падащите рокли, наметките асиметрично намират мястото си върху тялото, а „омбре” палтото е просто божествено и се очертава като силна тенденция за есента.

ZAC Zac Posen









Лачена кожа и силно разкроени панталони ни предлага и Zac Posen с демократичната си линия ZAC. Карираният принт със сигурност приляга на вталеното кожено яке, а с вълнения панталон несъмнено са дързък и секси отбор. Като контрапункт стоят ефирните флорални рокли, защото трябва да имаме поне една такава в гардероба си, не е ли така?

Creatures of Comfort









Изобилие от каре ни предлагат от Creatures of Comfort и ние го приветстваме с широко отворени обятия. От свободно падащи рокли, леко грубиянски oversize панталони и сака, до класически бели ризи, потушени от обемни сукмани, на колекцията не й липсва еклектичност и сякаш ни провокира да бъдем по-смели и експериментиращи в ежедневието си. Замятаме първия топъл шал, който хванем, и излизаме.

Като цяло в тези първи "подгряващи" дни се забелязва силното присъствие на обеми и напластяване, дали тенденцията ще се задържи обаче тепърва предстои да разберем.

Седмицата на модата в Ню Йорк есен-зима 2014/15, със старт на 6 февруари, ще приключи на 13-ти, а след малко предстои да покажем най-доброто от първите два дни на ready-to-wear колекциите. Продължаваме да следим и отразяваме и най-силните дефилета в рамките на седмицата. Не пропускайте! 
 

More All fashion