Следва

Stefanel

Италианци шият за Алекзандър

All fashion преди 15 години

Подобно на италианските производители на мода, които шият на ишлеме в Източна Европа, все повече английски фирми произвеждат част от продуктите си на Апенините, съобщи вестник „Република“.
Ако днес фирми като Versace, Armani и Gucci шият част от дрехите си в Далечния Изток, то английски марки като Burberry, Aquascutum, Paul Smith, Pringle са избрали като място на производството си Италия. Много от британските марки са решили да преместят в Италия част от производството си от Азия. Според „Република“ изборът на тези марки е обоснован най-вече заради порасналата чувствителност в етичен аспект на британските потребители и на Запада като цяло.

Непрекъснатите разкрития за случаи на експлоатиране на детски труд и за нечовешките условия на работа в Далечния Изток са причина за решението на британските групировки от сферата на модата. В противен случай много от тях рискуват да загубят голяма част от клиентелата си, затова и изборът да напуснат Тайланд и Китай.
Италия предлага производствени цени, които са по-ниски с една трета от средните във Великобритания. Освен всичко това, етикетът Made in Italy върху дадена дреха е гаранция за качество, което много често е по-високо от това, което гарантира етикетът Made in Great Britain.
Днес марката Paul Smith например произвежда 42 на сто от продукцията си в италиански фабрики.
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.