Следва

Зимен фестивал по британски, или как да спечелиш два билета за Horizon Festival

Тялото: Засищащо разтоварване

Мнозина се сблъскват със страничните ефекти от диетите: косата пада, организмът се намира в състояние стрес, настроението се понижава, а сваленото теглото бързо се възстановява..

Health преди 10 години

Мнозина се сблъскват със страничните ефекти от диетите: косата пада, организмът се намира в състояние стрес, настроението се понижава, а сваленото теглото бързо се възстановява. И въпреки всички недостатъци на диетите, много от нас се интересуват как бързо и ефективно да отслабнат.

Искаме да предложим вместо "ефективна диета", ефективно разтоварване. Какво представлява разтоварването?
Разтоварването е един ден с намалено по калорийност хранене. Разтоварването може да бъде:

1.Мoноразтоварване - през деня менюто се състои само от един вид продукт. Като правило, дневната калорийност на храната е 500-900 ккал.
2."Засищащо” разтоварване - по-добре поносимо е от моноразтоварването и може да се използва дори и от жени, които кърмят. Общата калорийност на храненията през деня е 700-1000 ккал. Разтоварването може да се прави 1-2 пъти седмично.

"Засищащите" разтоварващи дни са идеални за тези, които искат да отслабнат, но все още не са избрали за себе си нужната програма или по принцип са срещу рязката промяна в храненето. Свалянето на тегло при такова разтоварване е лесно и в същото време не възниква глад. Съществуват и комбинирани разтоварващи дни. Те се делят на въглехидрати, белтъчни и на мазнини. Последните са само по лекарска препоръка, тъй като имат много противопоказания, но често се препоръчват за лечението на някакво заболяване. В разтоварващия ден трябва да се изпиват най-малко 1,5 - 2 литра. вода.

Какви са предимствата на разтоварването - теглото бавно, но сигурно намалява. Такива разтоварващи дни са по-малко вредни за организма и дори са полезни. Така че, ако те мъчи акне, козметици и терапевти препоръчват разтоварване 1 - 2 пъти седмично.
Ще се спрем по-подробно на "засищащото” разтоварване.

Засищащо разтоварване

На плодове:
За разтоварването на плодове ще са необходими 1-1,5 кг различни плодове (ябълки, круши, сливи, праскови и т.н.). Нарязват се, добавя се 300 мл. кисело мляко и се разбърква добре. Сместа разделена на четири части, трябва да се изяде през деня. Преди лягане е позволено чаша кефир. И да не се забравя по 1,5-2 литра вода на ден.
Противопоказания: хора с проблеми на стомашно-чревния тракт по-добре да се въздържат.

Ден на месо:
Приготвени на пара или сварени 400 грама пилешки гърди (говежди, пуешки) и 800 гр . зеленчуци. Това разбира се се разпределя на 4-5 части, които се консумират през деня.
Морски продукти:
Приготвя се микс от морски дарове (500 грама) и се смесва с 800 гр задушени или приготвени на пара зеленчуци. Поръсва се с шепа магданоз и копър. Разделя се на 4-5 части.
Плодове с извара:
400 гр. извара се смесват с 800 грама плодове (ягоди, малини, касис, къпини, боровинки, череши). Разпределя се на 4 порции. Позволено е чаша кафе без захар.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.