Следва

Новата песен на Лана дел Рей - Behind Close Doors

И Ангел Славчев слиза от ефир, за да влезе в политиката

Водещият на „Граждански контрол” поема поста на зам.-председател на „България без цензура”..

Лица преди 10 години

Водещият на „Граждански контрол” поема поста на зам.-председател на „България без цензура”, обявиха в прес съобщение от телевизия TV7 днес. 

Ангел Славчев - познат като "момчето на февруарските протести", взема официално решение да се откаже от стола на водещ в предаването си "Граждански контрол", което се излъчва всеки делничен ден от 16:05 часа по News7.

Причината да се откаже от телевизионната си кариера е влизането му в политиката и длъжността на заместник-председател в ПП "България без цензура" след учредителния й конгрес, който се състоя на 25 януари тази година. Решението си Славчев мотивира така: "Но в шаха, както и в живота, има ходове, които правиш, за да победиш, а има и такива, които правиш, защото така трябва." Славчев цитира писателката Елиф Шафак, припознавайки собствената си позиция в нейните думи. И допълва: "Видях и се убедих, че трябва хората, изправили се срещу статуквото, да влязат в политиката, за да могат да помогнат на страната си."

Припомняме, че в края на миналата седмица, и то в ефир, още един журналист се отказа от телевизионната си кариера, заявявайки, че се присъединява към "България без цензура". Това е бившият сценарист на "Шоуто на Слави" и водещ на "Нека говорят" по bTV  Росен Петров.

 

More from View Sofia

More Лица