Следва

Дизайн за вдъхновение - Когато калифорнийският дизайн среща скандинавската естетика в Бруклин

Конкурс за оригинален художествен проект за Manstirski LIVD apartments

Arco Real Estate обявява конкурс за оригинален художествен проект, който да бъде запомнящ се символ на новия жилищен комплекс Manstirski LIVD apartments..

All About Life преди 10 години

Arco Real Estate обявява конкурс за оригинален художествен проект, който да бъде запомнящ се символ на новия жилищен комплекс Manstirski LIVD apartments, като осмисли зеленото пространство между сградите и създаде модерен облик на района и привлекателна среда за живеещите в него.

Manastirski LIVD apartments се състои от 3 жилищни сгради, разположени върху подземен паркинг с над 260 паркоместа и гаражи. Проектът включва 284 апартамента и 25 търговски обекта с обща разгъната застроена площ от 35 500 кв.м. Първият етап от строителството на Manastirski LIVD apartments е успешно завършен, като всички апартаменти са реализирани. Строителството на втория етап, който включва 132 жилища, магазини и специално изградена стоматологична клиника ще приключи през 2014 година.

Професионално планираното пространство защитава личното спокойствие на живущите, като в същото време им осигурява възможност за общуване. Сърцето на комплекса е озеленения вътрешен двор, където ще бъде разположена печелившата в конкурса творба.

Manastirski LIVD apartments е най-новият проект в България на Arco Vara - водеща група компании за недвижими имоти. Основана през 1992 г. в Талин, Естония, днес фирмата е най-големият доставчик на услуги за имоти в балтийските държави и един от основните инвеститори в жилищния сектор.

ПАРАМЕТРИ НА КОНКУРСА И РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

УЧАСТИЕ
В конкурса може да вземат участие професионалисти – художници, дизайнери и проектанти, както и студенти от специалности с художествена насоченост и архитектура. Няма ограничение в броя на проектите, които участникът може да представи.

СРОК
Конкурсът стартира на 15 февруари 2014 г. и приключва на 15 март 2014 г.

НАГРАДИ
I награда - 1000 лв.
II награда - 500 лв.
III награда - 250 лв.

КОМИСИЯ
За оценяването на творбите в конкурса ще бъде сформирана комисия – жури от представители на инвеститора, архитекти и дизайнери.

ИЗИСКВАНИЯ
Идейните проекти могат да бъдат представени, както на хартиен, така и на електронен носител. Задължително е всеки проект да има поне два изгледа, поставени в ситуация, както и обяснителна записка описваща материалите, физическите размери и художествената идея, която предава.

ТЕМА НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ПРОЕКТИ
Участниците могат да изберат една от следните теми за своите проекти, както и да ги комбинират като предложат съответната аргументация за своето предложение.
- Модерно семейство;
- Щастливи деца;
- Просторна планина Витоша;
- Град София;
- кв. Манастирски ливади.

Техническите изисквания към проекта:
- Тегло на изработката до 1000 кг;
- Височина между 2.5 и 3.5 м;
- Диаметър между 1 и 1.70 м;
- Възможност за пиедестал, на който да бъде поставен;
- Възможност за захранване с електричество.

Конкурсните творби трябва да бъдат предадени по електронна поща или на адрес:

Адрес: Arco Real Estate, ул. Черковна 38А, София 1505
 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.