Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 17 - 23 февруари

Лили Иванова раздаде любов в Операта

В навечерието на празника на влюбените Св. Валентин, Лили Иванова зарадва почитателите си с грандиозно шоу на сцената на Софийска опера и балет..

Music преди 10 години

В навечерието на празника на влюбените Св. Валентин, Лили Иванова зарадва почитателите си с грандиозно шоу на сцената на Софийска опера и балет. Уникалният концерт „Любов в Операта” се организира от „Ендевър Ентъртейнмънт”, с генералното спонсорство на „Лидл България” и с подкрепата на „Булгартабак” и „Винпром Пещера”.

Спектакълът продължи близо три часа, в които публиката имаше възможност да се наслади и на подгряващите изпълнения на най-добрия сръбски китарист Зоран Анич.

От сцената на Операта Лили Иванова изпълни вечните си хитове, сред които „Икар”, „Шепот”, „Този свят е жена”, „Искай до край”, „Камино”, „Рокля на цветя”, „Щурче”. Те звучаха в нов аранжимент, направен специално за концерта „Любов в Операта” и под акомпанимента на Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Оги Енев (клавир), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (барабани), Веселин Веселинов (еко бас и контрабас) и щрайх с концерт-майстор Пламена Жекова. За неповторимото шоу помогнаха светлинни и видео ефекти, прожектирани на над 100 кв. м. извити LED екрани.

Публиката посрещна Лили Иванова на крака, изправяше се след всяко нейно изпълнение и дълго време след края на репертоара аплодираше звездата и музикантите й. Лили Иванова дори влезе в диалог с публиката и по тяхно желание изпълни на бис „Искам те”.

Изключителното музикално събитие „Любов в Операта” е фондонабиращ концерт за реализирането на проекта „Музиката е море” – сцена-роял в близост до плаж Хасиенда бийч в Лозенец, на която ще се изявяват утвърдени и млади български музиканти, художници и артисти.

Поради огромния интерес към събитието (билетите бяха изчерпани в края на януари), „Ендевър Ентъртейнмънт” и екипът на Лили Иванова обмислят следваща дата за концерт на звездата. Благотворителната кауза ще продължи и с фондонабиращ концерт на Васил Найденов. „Целта е с такава серия от събития да набираме средства за реализирането на проекти в сферата на изкуството, които да създават поле за изява на млади български певци, художници и артисти”, заяви Димитър Тодоранов – управител на „Ендевър Ентъртейнмънт”. Датите на концертите ще бъдат ясни скоро.

 

More from View Sofia

More Music