Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 17 - 23 февруари

На 21.02.2014 г. в клуб JOY Station Владимир Ампов - Графа ще забие ексклузивен клубен сет, заедно с цялата група неповторими музиканти..

Events преди 10 години

Графа с концерт в Joy station

Кога: 21 февруари, 22:00 часа
Къде: Joy station

На 21.02.2014 г. в клуб JOY Station Владимир Ампов - Графа ще забие ексклузивен клубен сет, заедно с цялата група неповторими музиканти. На сцената с него ще се качат Мирослав Иванов - китара, Росен Ватев - вокал, Борислав Бояджиев - перкусии, Ивайло Звездомиров - бас, и Красимир Тодоров - клавишни.

Билети: 20 лева



LTJ Bukem - на живо

Кога: 21 февруари, 23:00 часа
Къде: Yalta club

LTJ BUKEM гостува на Yalta Club като част от поредицата партита Еvolution. Yalta Club и HMSU обединяват сили в пилотен проект, с който разширяват музикалната палитра от събития в клуба - 23.01.2014 г., София.

Многообещаващ и разнолик – такъв е стартът, който Yalta Club отбелязва през новата година. Освен богата и наситена със събития програма, клубът привлича вниманието на феновете на електронната музика и със смелия си подход и експериментаторски дух.

Като категорично доказателство и ясна дефиниция за това е съвместният проект на клуба с HMSU, подвизаващ се под символичното заглавие Еvolution. Първото парти от поредицата ще е факт на 21 февруари, когато Room 2 ще бъде разклатена от британския дръм енд бейс артист LTJ Bukem и българската формация High Roll.



Дивото зове - Милица Гладнишка в Студио 5

Кога: 21 февруари, 22:30 часа
Къде: Студио 5 

Милица Гладнишка – с нейният страховито страхотен глас и най-яките джаз стандартни на века – ще ни завладее отново в петъчната вечер на 21-ви януари, в 22.30 ч. В компанията на пианиста и композитор Васил Спасов, Борис Таслев (бас) и Атанас Попов (барабани), Милица не само ще ни пее – тя ще споделя! Ще споделя, не какво да е и от къде да е, а страници от дневника си – любовни писма, рецепти, сърдечни излияния…

Милица е жизнерадостна, лъчезарна и пълна с добра енергия. Сцената винаги става по-усмихната, когато тя се качи на нея. Тя се е превърнала в музикален синоним на радостта от живота и без съмнение ще ни зареди с много емоции!

Вход: 12 лева



"36 МАЙМУНИ" Представят мултимедийния спектакъ "Рея"

Кога: 17 - 19 февруари, 19:00 часа
Къде: "Червената къща"

Най-новото представление на организацията за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“ предизвиква публиката с вълнуваща история и съвременна проблематика

На 17 и 19 февруари предстои среща от бъдещето! Не пропускайте да преживеете научно-фантастичната антиутопия „РЕЯ“ на иноваторите на сцената на свободния театър „36 маймуни“.

Най-младият от тях – режисьорът Петко Стоянов, изважда до крайност в своя дебют проблемите за смисъла и мястото на човека в днешното икономизирано общество, изчезващото приятелство и късащата се връзка на човека с природата.

Моноспектакълът ще ни запознае с младата телефонистка Рея (в ролята – Надежда Панайотова), която живее в един възможен бъдещ свят. В него личността е заличена. Личното име е заменено с пореден номер. Децата не израстват в семейства, а биват отгледани от обучени за това специалисти. В тази реалност социалният индивид е напълно подвластен на създадената от самия него икономическа система, а технологиите изграждат цялостна паралелна реалност. Рея обаче преосмисля живота си, благодарение на едно много нетипично приятелство.

Ще успее ли Рея да промени програмирания си с математическа точност живот или ще остане просто поредния служител в плен на системата –

Вход: 6/8 лева



Световен кинофестивал на екстремните изживявания гостува за пръв път в България

Кога: 18 - 19 февруари
Къде: Cinema City Paradise

За първа година България е сред спирките на световното турне на един от най-престижните планинарски кинофестивали в света Banff Mountain Film Festival. Домакин на събитието ще бъде мултиплексът Cinema City, а феновете ще могат да се насладят на впечатляващи кадри, излъчени с изключителен звук и картина.

На 18 и 19 февруари 2014 Cinema City Paradise кани феновете на киното, планинските приключения и екшъна да изпитат силата на адреналина на голям екран. По време на двудневния фестивал, организиран от XCoSports България, киното ще излъчи над 20 от най-гледаните и награждавани филми от програмата на Banff Mountain Film Festival. Сцените включват екстремни спортове, адреналин, приключения на открито и невероятни пейзажи. Освен на впечатляващата колекция от филми, гостите на Cinema City ще могат да се насладят и на 4 продукции за проекти и събития, реализирани от български спортисти през изминалата година, част от първия кино форум XCo Film Fest.

Фестивалът на планинарските филми има дългогодишна световна история. Само за последната година в него участват над 360 филма, а турнето през 2013/ 2014 ще посети над 400 общности в 40 страни по света.

Билети: Cinema City Paradise 


 

 Дарий Дановски - фото изложба

Кога: 18 февруари - 4 март
Къде: PhotoSynthesis Art Center

Тази изложба за пореден път ще илюстрира невероятното съвършенство на Leica, която вече 100 години определя критериите за качество във фотографията. През 1914 Oskar Barnack създава първата Leitz Camera с формат 35 mm, което довежда до революция в областта на фотографията. И до ден днешен тази германска марка привлича разбирачите и ценителите на изпипаната фотография.

Всичките изключителни фотографии на Дарий Дановски са заснети с фотоапарат Leica. За него връзката му с Leica е: „ Привилегия, откриване на самоличността... Черно-бялото е магия! Филмът има душа... Leica има душа"!
Дарий Дановски е точно такъв ценител на Leica. Като фотограф той е по-популярен във Франция, отколкото в България, тъй като от години живее и работи в Южна Франция.

Роден е през 1969 в София. Баща му е Георги Дановски, художник – плакатист, със специалност приложна графика, от когото Дарий наследява усещането за хармония и композиция. А и не само той, и двете му сестри: Йоанна Дановска и Oda Jaune, едната в Дюселдорф, другата в Париж, продължават артистичната традиция и стават художнички. Още от малък Дарий помага на баща си в студиото му, където снимат реклами. В момента Дарий Дановски е изцяло отдаден на фотографията като открива вдъхновение, както в очарованието на морето, така и в сложната човешка душа. Портрети, художествена и рекламна фотография са сферите, които ангажират автора.



BON SCOTT TRIBUTE

Кога: 19 февруари, 21:00 часа
Къде:  Клуб Rock It

На тази дата e годишнината от смъртта на великия Bon Scott (AC/DC). Звезди и момчетата от Аналгин ще почетат паметта му с 90-минутно шоу, изпълнявайки песни от творчеството на певеца през периода му с AC/DC.

Бон Скот
е роден в Киримюър, Шотландия. От 1966 г. започва да се занимава с музика. Първата му група е Спекторс, където пее и бие барабани. После става член на "Валънтайнс". Групата няма особен успех и се премества в Мелбърн.  В края на 1970 г. Бон влиза в състава на нова група- "Фратернити", чийто лидер е неговият стар приятел Брус Хауи. През 1972 г.-1973 г. групата прави европейско турне във Великобритания и Германия. В кралството "Фратернити" съпровождат Джорди, чийто вокалист е Брайън Джонсън. В крайна сметка турнето е неуспешно и групата се връща в Австралия и се разпада.

Бон се присъединява към "Лофт Монтли Рейнджърс". През 1973 г. преживява тежка катастрофа с мотор, при която е в тридневна кома, с много наранявания и се възстановява едва след тримесечно лечение. Още не напълно възстановен, но решен да промени начина си на живот и започне сериозно да свири истински рок енд рол, Бон се установява в Аделаида, като работи при Брус Хауи, който е музикален мениджър. Именно Брус го представя на младата група AC/DC и той става неин вокалист. Първото шоу на групата е новогодишно, на 31 декември 1974 г.

Вход: 10 лева



През седмицата ще видите още

Кино премиери:
Парсифал 
Живи легенди

Концерти:
Музикалното вълшебство на Дисни

Изложби:
Юбилейна изложба на Богомил Благоев

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?