Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

NYFW: Седмица на модата в Ню Йорк - 5-те най-добри дефилета в ден 7-ми и 8-ми

Ню Йорк постави пищно начало на сезона на модните презентации за есента. Нагледахме се на много кожа...

All fashion преди 10 години

Ню Йорк постави пищно начало на сезона на модните презентации за есента. Нагледахме се на много кожа, блясък, изобилие от каре и капчица минимализъм. И преди да се пренесем в дъждовен Лондон ще ви покажем най-интересното от финалните два дни от модните събития отвъд океана.

ANNA SUI









Вълшебен коктейл от азиатска пищност и двайсетарско Ар Деко ни забърка Anna Sui с есенните си вдъхновения и той определено е от тези, които се пият от чаша с високо столче.

Музата, стояща зад фантастичната декоративност, е актрисата с китайски произход Анна Мей Уонг, култова фигура и модна икона от ерата на нямото кино в Америка през 20-те. Гамата е ясна- черно, червено, зелено и бяло изрисуват впечатляващи принтове и изящни бродерии със златисти детайли.

За глам визията допринасят и кожите с косъм и дългите пискюли и ресни. В комбинация с вечния туид правят забележителен културен микс.

PROENZA SCHOULER









Ако трябва да обобщим с една дума есенно-зимната колекция на дуото Джак МакКолоу и Лазаро Ернандез за бранда им Proenza Schouler, то тя категорично ще е ПРИНТ! Геометричен patchwork от бяло, кобалтово синьо, черно и тъмно бургунсдко червено е допълнен от илюзорно блещукащи точки. Сиви и зелени окраски са сякаш взети назаем от импресионистични платна, дълги поли и свободни пуловери са отражение на звезден дъжд в тъмното небе, а решетъчни мозайки покриват психиделични вариации в оранжево, ментово и синьо. И това съвсем не е всичко.

Връхните дрехи са под знака на жакарда, който ги е подвел във великолепни скулптурирани обеми с помощта на овалните рамена и масивните ръкави.

И още: кореспондиращи разкроени поли над коляното, няколко перфектно скроени панталона и, ах, тези н-е-у-с-т-о-и-м-и кожени клъчове!

Най-после нещо, което не се фокусира само и единствено върху кожата с косъм. Не че не я обичаме, но малко глътка различен въздух винаги е добре дошъл. Благодарим ви, любими Proenza Schouler!

RALPH LAUREN









С нищо ново не успя да ни изненада Ralph Lauren, но сме длъжни да му отделим поне малко внимание като една от легендите на нюйоркската модна сцена.

Светлоотразителното бяло в поредицата строги костюми преобразява жената в ледена кралица, особено когато са сгушени в обемни кожени палта.

Меки пастели красят дълги, сатенени рокли, следващи движението на тялото.

Като цяло, тази година есенната колекция на Ralph Lauren е обърната изцяло към строгите, стилни жени, които обаче крият в себе си и капчица романтика.

J.MENDEL









От Ню Йорк, за добро или за лошо, категорично отказват да дадат почивка на кожата с косъм.

Тя ни залива и от пищната колекция на J.Mendel. Под формата на раиран patchwork или пухкав микс от винено червено, черно, сиво и светло кафяво, със сигурност ни носи доста луксозни вълни, но присъствието й в 90% от моделите не считаме за много етично.

Приятно впечатление обаче ни направиха релефните, геометрични заигравки с текстила.

MARC JACOBS









С красива пастелна гама титанът Marc Jacobs закри седмицата на модата в Ню Йорк. Това е и първата му колекция след като официално напусна поста на креативен директор на Louis Vuitton. И той задоволи любопитството ни с изящни ансамбли от волани органза в преливащи цветове, които съвсем естествено могат да бъдат одежди на приказни създания от подводния свят.

Серия пясъчни плетива, обгръщащи цялото тяло, също намериха мястото си в историята, а V-образните, разкриващи деколтета внесоха деликатна провокация.

Като цяло останахме с приятна емоция от творенията на Marc Jacobs, но си признаваме, че бяхме по-впечатлени от втората му линия – MBMJ.



Модната истерия от Ню Йорк набързо се пренесе на територията на Стария континент, където от петък британците ни показват в какво ще е облечена есен 2014.

Ние стриктно си водим бележки и утре ще направим обзор на всичко най-интересно от първите три дни от седмицата на модата в Лондон.

Виж още: 
NYFW: Седмица на модата в Ню Йорк есен-зима 2014/15 - 5-те най-добри дефилета в ден 1 и 2
NYFW: Седмица на модата в Ню Йорк есен-зима 2014/15 - 5-те най-добри дефилета в ден 3 и 4
NYFW: Седмица на модата в Ню Йорк - 5-те най-добри дефилета в ден 5 и 6
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.