Следва

Disclosure представят проекта си Wild Life на Exit

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Една нова продукция на Вагнеровата история за вина, гняв, смърт и възможно изкупление, е винаги забележително събитие..

Culture преди 10 години

"Парсифал"  ("Parsifal")

Кога: 19 февруари
Къде:  В кината

Актьорите:  Джералд Финли, Ангела Деноке, Саймън О'Нийл, Рене Папе, Уилард Уайт

Режисьорът: Стивън Лангридж 

Сюжетът: Една нова продукция на Вагнеровата история за вина, гняв, смърт и възможно изкупление, е винаги забележително събитие. Тази версия е особено вълнуваща, тъй като е режисирана от Стивън Лангридж, с декори и костюми на Алисън Чити и диригент Антонио Папано. Това е същият творчески екип, който поставя на сцена бруталния, но красив „Минотавър” на Харисън Бъртуисъл. Съставът от певци, събран за тази постановка, е изключителен. Тенорът Саймън О’Нийл, аплодиран възторжено за изпълнението на Зигмунд от операта „Валкирия”, изпълнява ролята на Парсифал. Величественият бас Рене Папе играе Гурнеманз. Джералд Финли прави своя дебют като Амфортас. Уилард Уайт пее магьосника Клингзор, а многопластовата актриса и певица Ангела Деноки е интригуващият глас на Кундри.



Живи легенди

Кога: 17 февруари
Къде:  В кината

Актьорите: Орлин Павлов, Ники Илиев, Саня Борисова, Димо Алексиев, Любомир Ковачев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Микеле Плачидо, Анна Мария Петрова-Гюзелева

Режисьорът: Ники Илиев

Сюжетът: Горчиво-сладката комедия Живи легенди следва плътно тази схема и то очевидно – без претенции за високо изкуство или някакви особено сложни послания. Всичко започва (или по-точно всичко се обърква) с един инцидент. Един млад банкер, домогнал се до всички блага, за които може да се мечтае, претърпява катастрофа и изпада в безсъзнание, за да се събуди със съзнанието на своето 18-годишно аз. Без да помни нищо от случилото се след завършването му, той пристига в родния си град, за да си види с хората, които сега смята за най-близки, а именно бившите му съученици. Изпълнен с ентусиазъм и несвойствена за възрастта му приповдигнатост, нашият герой с изумление се сблъсква с навъсените и недоволни хора, в които са се превърнали приятелите му днес. Подтикнат от преоткрития си приключенски дух, той решава да сбъдне юношеските мечти на всеки един от тях, а и да намери себе си някъде по пътя.



Музикалното вълшебство на Дисни 

Кога: 21 февруари, 19:30 часа
Къде:  зала "България"

Певецът Орлин Павлов ще участва в най-новия музикален проект на Оркестъра на Класик ФМ радио "Музикалното вълшебство на Дисни" на 21 февруари от 19:30 ч. в зала "България". Организаторите на цикъла "Музиката на Америка" - "Кантус Фирмус" правят стъпка към детската публика.

В негово изпълнение и под съпровода на музикантите под диригентството на носителя на "Грами" Джон Маклафлин Уилямс публиката ще може да се наслади на специален мултимедиен спектакъл, включващ оркестрови сюити от най-известните анимационни филми на "Дисни", сред които "Малката русалка", "Красавицата и звяра", "Аладин" и Цар Лъв", съпроведени от видео прожекции с кадри от тях на екран на сцената.

Заедно с Павлов на сцената ще излезе и американската певица Марлиса Хъдсън. Двамата ще си партнират в популярните мелодии от продукциите A Whole New World от анимацията "Аладин" и Can You Feel The Love Tonight от "Цар Лъв" - и двете, отличени с "Оскар" за оригинална песен, съответно през 1992 и 1994 г.

В програмата на концерта е включена и една от най-новите и популярни музикални теми от филм на "Дисни" - Let It Go от филма "Замръзналото кралство", получил през януари тази година награда "Златен глобус" за най-добра анимация и номиниран за "Оскар" в същата категория. Марлиса Хъдсън ще направи първото изпълнение на песента на живо в България.

В концерта ще се включи и хора на Класик ФМ радио, дирижиран от Теодора Павлович. Той е участва в изпълненията на композициите Under Тhe Sea и Kiss The Girl от "Малката русалка".

Билети: 10, 15 и 20 лева



Юбилейна изложба на Богомил Благоев

Кога: 17 февруари, 18:00 часа
Къде:  ОКИ "Надежда"

Откриване на юбилейна изложба на Богомил Благоев, посветена на 70 години от рождението му и 50 години творческа дейност. Изложбата е в подкрепа на кандидатурата на София и Юогозападен регион за столица на културата - 2019.

С участието на квартет от симфониета "София".

Богомил Благоев е роден на 30.08.1943 г. в село Копаница, Пернишко. Бил е преподавател по изобразително изкуство в специализирано училище по изкуствата в Перник – СОУ „Климент Охридски”. Участва активно в художествения живот на градовете Перник и Кюстендил, както и в цялата страна; в общи и окръжни изложби, национални изложби на учителите художници във Велико Търново, в международните биеналета в Палма де Майорка и Истанбул, в няколко международни пленера. Открил е десет самостоятелни изложби.

Негови картини са притежание на различни галерии и частни колекционери в страната и чужбина.

От 2000 година работи като художник-изпълнител в редица чужди филмови продукции: „Октопод”-2, „Вярваме в Бог”, „Плъхове”, „Лавина”, „Контрол”, „Спартак”, „Сако и Ванцети”, „Потопени”, „Механикът”, „Неуспоримият”-2, „Черната далия” и други.

Вход:
свободен



Още за събитията от седмицата може да четете тук

More from View Sofia

More Culture

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?