Следва

LFW: Сюки Уотърхаус е новото лице /и дупе/ на Dominic Jones

LFW: Най-доброто от първите два дни на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15

Седмицата на модата в града на Биг Бен стартира на Деня на влюбените, 14 февруари, а по сценарий се очаква...

All fashion преди 10 години

Седмицата на модата в града на Биг Бен стартира на Деня на влюбените, 14 февруари, а по сценарий се очаква официално да приключи този вторник.

След страхотната и зареждаща серия шоута, която Ню Йорк започна, съвсем очаквано Лондон не остана по-назад, а английските дизайнери демонстрираха, че стилът в Обединеното Кралство е много повече от пънк, каре и класически тренч.

JW Anderson











Не сме си и помисляли да очакваме нищо стандартно от JW Anderson, известен с необичайните си хрумки.

Дизайнерът и този път не разочарова почитателите си; есенно-зимната му колекция е като парад на силуета-скулптура, в който раменният пояс заема ключова позиция.

Момичетата на Anderson носят макси поли в най-различни кройки, за да не позволят на голите крака да засенчат изразените рамене. Гамата прелива от топли охра нюанси, през съчетания от глава до пети в снежно бяло и черно, а пастелите като беж и люляково ревниво пазят мястото си в колекцията му.

Материите са необичайни, от обработена кожа и вълна, до найлон, но всички те „позволяват на тялото да диша”, по думите на дизайнера.

Цялостното звучене на колекцията му е по-скоро романтично и женствено, с нотка на 20-те, въпреки силното присъствие на архитектурни елементи, атлетични изработки и нетипични материи.

Emilia Wickstead











Есенно-зимните творения на Emilia Wickstead извикват в съзнанието ни спомени за героините от film noir; загадъчни силуети, много черна кожа, дълги до лакътя ръкавици, разкроени поли само част от ключовите думи за новата колекция на дизайнерката, която изглежда е решила да преоткрие „тъмната страна” през следващия сезон.

Докато акцентите от букле и дългите манта от кожи внасят доза мъжкарски полъх, то със сигурност излъчването алла femme fatale е доминиращо с дълбоките цепки на гърба, разкриващи подценявани ерогенни зони, роклите и полите молив, съблазнително подчертаващи извивките на ханша и бедрата, питонова кожа в съчетание с невинни прасковени тонове намеква за опасност, а инкрустираните с кристали ръкавици са идеално оръжие за всяка бизнес дама.

Тоалетите на Emilia Wickstead определено не могат да бъдат класифицирани като ежедневни; напротив, нейните дизайнерски творения граничат по-скоро с драматичното изкуство, но това ги прави не по-малко желани и интересни.

Sibling











През последните няколко години дизайнерското трио Джо Бейтс, Сид Брайън и Козет МакКрийри успя да превърне модните си дефилета в must see. Новата им колекция е като забавен ремикс на характерната есенно-зимна визия с бохо усещане за 70-те.

Деним с ниска талия, плетива в бонбонени цветове, ултрадълги поли и жилетки ни връщат назад в безгрижието на тийн годините и свободолюбивия дух. Дрехите на Sibling може и да не са създадени за шик коктейл или гала вечеря, но определено ухаят на свежест, енергия и момичешки чар, които всички „позабравяме”, когато живакът наближи удари ниските градуси.

Nasiz Mazhar











След като спечели една наградата за иновативна мода на Британския моден съвет не само за изминалия, но и за този сезон, всички погледи бяха вперени, буквално и преносно, в Nasiz Mazhar.

Подобна на колекцията, която видяхме и на мъжката седмица на модата, дизайнерът остана верен на бунтарско-спортното си вдъхновение. Момичето на Nasiz Mazhar, облечено в къс топ, боксьорски шорти и високи мега ботуши, сякаш казва: „Не се занасяй с мен”. И ние му вярваме.

Пожарникарските шапки и противогазите, които моделите са нахлупили, ярката и наситена цветова гама, подаващите се мъжки боксерски над панталоните и поли със супер ниска талия: колекцията на Nasiz Mazhar не е като икона на стила, но е безупречна в своите качества на оригиналност и атлетизъм.
 

More from View Sofia

More All fashion