Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Питай ме, питай ме: Можем ли и как да лекуваме херпес с хомеопатия?

Да имаш херпес е проблем. Обикновено се чувстваме загрозени, а понякога и доста боли. Херпесите определено бъркат самочувствието ни, нарушат усещането за естетическата ни безукорност и въобще са неприятен спътник, при някои доста чест...

Life преди 10 години

Да имаш херпес е проблем. Обикновено се чувстваме загрозени, а понякога и доста боли. Херпесите определено бъркат самочувствието ни, нарушават усещането за естетическата ни безукорност и въобще са неприятен спътник, при някои доста чест...

Лабиалният херпес представлява група от малки мехурчета, които се появяват по устните или около тях. Оплакванията често започват със сърбеж и парене около устата. После се появяват мехурчета, пълни с течност, които се пукат и на тяхно място се образува круста. Херпесът оздравява за около 7 до 10 дни.

Херпесът е изключително заразен. Херпес симплекс вирус тип 1 може да се пренася от човек на човек чрез използването на общи хавлиени кърпи, принадлежности за бръснене, прибори за храна, както и чрез целувка. Оралният секс може да разпространи тип 1 към гениталиите и тип 2 до устата.

Ако имате неоздравял херпес на устата, избягвайте близък контакт с хора с отслабена имунна система, като например новородени деца, болни от СПИН или хора на химиотерапия. Херпесът е най-заразен, когато от него изтича течност, но вирусът може да засегне друг човек, дори когато нямате мехурчета.

Възможно ли е хомеопатично лечение при херпес?

Да! Хомеопатичните лекарства стимулират имунната система и успешно предотвратяват и лекуват херпесни инфекции. Когато имунната система работи добре, появата на херпес се разрежда във времето или изчезва. Това не означава, че вирусът може да се премахне от организма, а само, че няма да имате изява на херпеси.

Хомеопатични лекарства за бързо облекчение при херпес

Ето няколкото най-важни хомеопатични лекарства за бързо успокояване на симптомите при херпес на устните. Ако се използват правилно, те много бързо намаляват болката, отока и обрива и съкращават времето за излекуване.

Apis mellifica – розов оток на устната, който пари и боцка; болката се облекчава от налагане със студен компрес. Започнете да приемате апис още при първите симптоми на херпес, когато започнете да усещате боцкане и щипане около устата. Когато се появяват мехурчета, трябва да смените това лекарство с някое от изброените по-долу:

Cantharis - използва се при силно болезнени големи мехури, които съдържат прозрачна течност.
Mezereum - малки мехурчета, пълни с тъмна кафеникава течност; когато те се пукнат се образуват дебели жълтеникави крусти, под които има гной.
Rhus tox - най-често използваното хомеопатично лекарство за бързо облекчаване на херпес на устата; мехурчета пълни със светла жълтеникава течност, много силен сърбеж.
Vaccinotoxinum - произвежда се от ваксината за едра шарка; използва се при рецидивиращ херпес. Една единствена доза в 15СН се приема в самото начало на започващ херпес.

Как се приемат хомеопатичните лекарства?

Хомеопатичните лекарства могат да се закупят в аптеката без рецепта. Те се произвеждат от фармацевтични компании в различни разреждания. Най-често използваните разреждания са 9СН и 30СН.
В зависимост от силата на симптомите, сложете няколко (3 до 5) гранули под езика да се разтворят. Взимайте лекарството на всеки 2 до 4часа. Разредете приемите при подобрение на оплакванията.

Дълбоко действащи хомеопатични медикаменти при рецидивиращ херпес

Ако често получавате херпес на устата, се нуждаете от дълбоко действащо лекарство (теренно, конституционално лекарство), което ще ви бъде изписано от лекар хомеопат. То ще стимулира имунната система и ще профилактира настъпването на нови херпеси.

В хомеопатията се счита, че херпесът не е изолиран здравословен проблем и тя лекува организма като цяло. Един човек, който има херпес на устата може да е със съвсем различни физически и емоционални симптоми, сравнен с друг болен от херпес. Хомеопатичното лекарство, което ще ви бъде предписано, трябва да подхожда на цялостната картина на вашите симптоми и ще доведе до подобрение на общото ви здравословно състояние.

More from View Sofia

More Life

Астрология на приключенията - къде, кога и с кого да пътуваме според зодията

Astro преди 2 часа

Има шанс да се насладите на пътуванията си още повече, ако ги планирате въз основа на астрологичния си слънчев знак. Всяка зодия притежава набор от архетипи - мощни вътрешни сили, които заставят да зачитаме различните личностни черти, страхове, мотивация и предпочитания, предоставяйки представа за причините, поради които сме привлечени от определено място или защо може да се почувстваме отблъснати от определени дестинации.

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.