Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

LFW: Най-доброто от ден 3 на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15

Topshop Unique съумяват винаги да отгатнат какво ще ни се иска да носим през следващия сезон. Със...

All fashion преди 10 години

Третият от петте дни в Лондон се оказа силен на млади утвърдени английски моделиери, които трудно бихме обединили по някакъв друг общ признак, освен този, че са възпитаници на Central Saint Martins, поради безкрайно различните им концепции.

След силното дефиле и избор на гости за първи ред на Topshop Unique, други любими емблематични британци оправдаха очакванията на публика и критици в ден 3.

Вижте цялата колекция на Topshop Unique тук>>

Jonathan Saunders











Моделиерските умения на Saunders да превръща доброто старо в ново и модерно отдавна са негова запазена марка. Колекцията му за есента и зимата на 2014/2015г. може да бъде определена като дръзка, смела и иновативна в сравнение с характерния му стил на работа.

Английският дизайнер демонстира как един от топ трендовете за пролетта и лятото тази година, бейзболното яке, може да претърпи модна метаморфоза и да се превърне в част и от есенно-зимния гардероб. Бомбастичните връхни дрехи на Saunders, които откриваме в алено червено, меко бежово и сиво-синьо, ни разкриват любовта му към експериментите с форми и конструкции.

В съчетание с дълги, свободно падащи поли и макси рокли, дизайнерът затвърждава този чуден силует, който се налага като супер актуален през идните студени месеци.

Mary Katrantzou











Макар да е трудно да се каже от кой кладенец точно е почерпила вдъхновение Mary Katrantzou, едно е сигурно: резултатът определено е феноменално добър. Колекцията й ни отвежда на пътешествие през култури, националности, символи, военни елементи и скаутски пачове, а присъствието на модели от 90-те като Кирстен Оуен и Емма Балфор придава на ревюто и творенията й много по-зряло и силно излъчване от обикновено.

Като се има предвид афинитета на дизайнерката към роклите и полите със средна дължина, сме приятно изненадани да видим повече маски и мини модели в есенно-зимната й колекция. Цветовата гама е по-скоро семпла и обрана, в класически тонове като тъмносиньо, черно и кафяво, а като акцент служат сребристо сиво и бордо, както и разнообразието от принтове и мотиви.

Katrantzou представи и овърсайз сака и костюми с денди кройка, които изглеждаха като взети назаем от колекция за мъжка мода. С този свой ход дизайнерката доказа, че тепърва можем да очакваме асата, които крие в ръкавите си.

Julien MacDonald











Жената на Julien MacDonald не може да има в гардероба си твърде много рокли; тя е блестяща светска дама, която обича мини и макси, мозайчни принтове, пера и пайети еднакво много.

Полупрозначните модели, шармантно дълбоки цепки на бедрото, разголеното рамо и стратегически поставените пера и мъниста са създадени да бъдат носени от чистокръвни съблазнителки, които не се боят да бъдат по-нескромни от обичайното. Нюансите варират от мистериозно черно, през смело златисто и перлено сиво, както и няколко открояващи се модели във фуксия, алено червено и морско синьо.

Какъвто и да е поводът да облечем подобни дизайнерски творения, символизиращи разточителство и разкош, то той е нито повече, нито по-малко близо до понятието лъскав.

Виж още: 
LFW: Най-доброто от първите два дни на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.